24 augustus 2018

5-sterrenstal voor geiten in Siebengewald

In Siebengewald (L) hebben de geitenhouders Jan en Sandra Olislagers nieuwbouw gepleegd voor een deel van hun geiten. Bij de bouw is volop rekening gehouden met het welzijn van de geiten en de impact van de stal op de omgeving en het milieu.

De nieuwbouw draagt het predicaat ‘5-sterren Melkgeitenstal’. Voor een maximaal dierenwelzijn wordt de stallucht geconditioneerd zodat de staltemperatuur zich altijd tussen de 15 en 25 graden beweegt. In de zomer wordt de lucht gekoeld en in de winter verwarmd. Het dak is geïsoleerd en in de stal hangt full-spectrum kunstlicht dat natuurlijk daglicht nabootst. De dieren hebben permanente beschikking over speelelementen.

Klimaatneutraal

De uitgaande stallucht wordt gewassen zodat de uitstoot van ammoniak, geur en fijn stof nihil is. Waar mogelijk wordt het gebruik van energie gereduceerd en schone energie geproduceerd. Op termijn is er een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Ook streven de geitenhouders naar een antibiotica-vrije bedrijfsvoering. De nieuwe stal voldoet aan de eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV).

Agrifestijn 2018

Tijdens  het Agrifestijn 2018 - dat dit jaar in Siebengewald wordt georganiseerd - stellen Jan en Sandra hun bedrijf open voor het publiek op zondag 26 augustus van 11.00 tot 17.00 uur. Ook andere agrarische bedrijven zetten hun deuren open. Het bedrijf van Jan en Sandra bevindt zich aan Beekheuvel 2a in Siebengewald.

Bekijk hier een video over geitenhouderij Olislagers

Meer info over Agrifestijn Maasduinen

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer