19 april 2018

Aangepaste levertijden in verband met feestdagen.

Wij vragen uw aandacht voor de bestellingen rond komende feestdagen. Een goede planning van de voerleveringen rond deze feestdagen vergt extra aandacht. Uw hulp hebben we daar zeker bij nodig!

 

Beperkte bezetting met Koningsdag (vrijdag 27 april) en Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei):

Deze officiële feestdagen kan er beperkt voer geleverd worden. Verwerking van orders gebeurt die dagen uitsluitend in spoedgevallen. Wilt u hier svp rekening mee houden en onderstaand besteloverzicht aanhouden?

Op 2e Pinksterdag (maandag 21 mei) zijn we gesloten.

Deze dag kunnen geen orders verwerkt worden én vindt geen voerlevering plaats. Daarom vragen we u om onderstaand besteloverzicht aan te houden:

Indien u hier vragen over heeft, wilt u dan contact met ons opnemen? Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Overige berichten

19 april 2019
/ Pluimvee

Extra aandacht voor ventilatie bij warm voorjaarsweer

Komende dagen worden lastige dagen qua ventilatie. ‘s Nachts is het relatief koud, terwijl overdag de 25 graden aangetikt wordt. Dit vraagt om extra aandacht voor het stalklimaat.
Lees meer
19 april 2019
/ Pluimvee

Hogere drogestofopname met natte voedering

Op een proefstal van Voergroep Zuid is een proef gedaan met natte voedering. De inname van droge stof per hen lag 3 procent hoger. Met een betere optimalisatie van de waterdosering is een nog hogere opname...
Lees meer
19 april 2019
/ Rundvee

Speciale aandacht voor droogstaande koeien

Een lagere voeropname tijdens de droogstand is funest voor de melkproductie in de nieuwe lactatie. Te vaak wordt vergeten droogstaande koeien te ondersteunen tijdens hittestress. Uit onderzoek blijkt...
Lees meer
19 april 2019
/ Rundvee

Hittestress kost melkveehouder 27.000 euro per jaar

Een zomer zoals in 2018, met een hittegolf die drie weken duurde, kost een melkveehouder met honderd koeien 27.000 euro (270 euro per koe per jaar*).
Lees meer