09 september 2020

AgriFriends trapt af met actie 'Wordt boer voor één dag'

Om boer en burger te verbinden, werkt Voergroep Zuid met ketenpartijen samen via AgriFriends. Een platform waarbij boer en burger samen de dialoog aan gaan, met het Philips Stadion als centrale ontmoetingsplek. AgriFriends wordt afgetrapt met de actie ‘Wordt Boer voor één dag’. Met deze actie biedt AgriFriends PSV-supporters de gelegenheid om zich aan te melden voor een dagje meewerken op de boerderij. Uit alle inzenders wordt een winnaar geloot, die samen met enkele familieleden of vrienden een dag in de huid van de boer mag kruipen. Met deze ludieke actie hoopt AgriFriends interesse te wekken bij burgers voor het leven op een moderne boerderij.

De agrifood sector in Zuid Nederland is volop in beweging. Het is een omvangrijke sector die naast het produceren van lekker en gezond voedsel voor een belangrijk deel ook de inrichting van ons buitengebied bepaalt. Tegelijkertijd is bij burgers maar weinig bekend over onze sector. Laat staan dat ze een dagje op de boerderij hebben meegelopen en zelf hebben ervaren wat er op een boerderij allemaal gebeurd om goed voedsel te produceren.

Onbekend maakt onbemind

De actie is een aftrap van een aantal activiteiten die AgriFriends samen met PSV opzet om de kloof tussen boer en burger een beetje te dichten. Onbekendheid met de agrifood sector zorgt in de maatschappij voor veel onbegrip. Dat is jammer. Door samen de dialoog aan te gaan, kunnen we zaken verbeteren en krijgen we meer begrip voor elkaar.

Van het bezoekje aan de boerderij wordt een leuk filmpje gemaakt dat via social media wordt gedeeld. De dag eindigt natuurlijk met een bezoek aan het Philips Stadion in Eindhoven. En wie weet gaan we er wel met de tractor naar toe.

Website Agrifriends.nl

Naast de actie ‘Wordt Boer voor één dag’ heeft AgriFriends ook een website online gezet. Een digitaal platform met informatie over verschillende land- en tuinbouw sectoren. Er zijn in Nederland heel veel initiatieven waarmee burgers worden geïnformeerd over de agrifood sector, ook online. Op het platform proberen we daarom naast basisinformatie per sector vooral om deze andere (online) initiatieven onder de aandacht te brengen.

bekijk hier de AgriFriends website

Dialoog over voedselproductie

AgriFriends heeft als doel om op een creatieve manier boeren en burgers met elkaar te verbinden en de dialoog over onze voedselproductie te faciliteren. Hiervoor maken wij gebruik van de mediakanalen en contacten die PSV beschikbaar heeft. Voetballiefhebbers uit de regio gaan dus zeker van ons horen.

Bovendien zijn wij er trots op dat hier vanaf de PSV-tribunes regelmatig ‘Boeruh’ wordt gescandeerd.

Klik hier om jezelf aan te melden voor 'Wordt boer voor een dag'

Overige berichten

07 augustus 2020
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Najaarsactie kuilfolie

Breed assortiment vanggewassen voor na de maisoogst! Na de oogst van snijmais moeten de vanggewassen vóór 1 oktober gezaaid zijn. Voergroep Zuid heeft een breed assortiment vanggewassen...
Lees meer
07 augustus 2020

Het blijft warm de komende dagen!

Koppels leghennen hebben tijdens de start van de legperiode het meeste last van de warmte omdat dit de groei vertraagt. Voor de rest van de koppels geldt dat de eiproductie kan dalen en de schaalkwaliteit...
Lees meer
06 augustus 2020
/ Algemeen / Alle diergroepen

Persbericht Nevedi voermaatregel

Maatregelen voor reductie stikstofemissie mogen niet ten koste gaan  van diergezondheid en dierwelzijn.
Lees meer
05 augustus 2020
/ Algemeen / Pluimvee

De ideale structuur van leghennenvoer

Bij de voederkeuze voor leghennen spelen veel zaken een rol. Met name over de structuur is de laatste tijd discussie. Want moet dit nu heel fijn zijn, voor een goede opname of is het beter wanneer...
Lees meer

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.