15 februari 2019

Blijf dagelijks op de hoogte van grondstoffenmarkt

Voergroep Zuid kan u dagelijks op de hoogte brengen van de actuele grondstofprijzen. Wij versturen dagelijks een prijslijst met de actuele dag- en termijnprijzen. Hiermee bent u altijd actueel op de hoogte van de prijzen voor nu en op de termijn. Om een beeld te krijgen bij de grondstoffenprijzen en de ontwikkelingen, kunt u zich aanmelden voor deze prijslijst van Voergroep Zuid.

Daarnaast staan wij u graag te woord bij vragen over de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt. Dit kan een toevoeging zijn op uw bedrijfsvoering en keuze voor en van grondstoffenverbruik.

Aanmelden
Mocht u interesse hebben in deze prijslijst, meld u dan aan via e-mail: advies@voergroepzuid.nl of neem contact op met Ton de Koning (verkoper grondstoffen) voor meer informatie via nummer 06-29536168 of 088-7300572.
 
Fysieke markt
Wat betreft de grondstoffenmarkt: Rusland heeft veel graan geëxporteerd het eerste deel van dit seizoen. De verwachting leeft dat men de export zal verlagen voor de komende maanden. Daarentegen is de export vanuit de EU en USA lager dan verwacht geweest. De vraag is nu of de export vanuit de EU de komende periode zal toenemen. Bij een grotere vraag vanuit de EU kan dit prijsverhogend werken in de markt, echter laat de huidige markt een ander beeld zien met licht dalende prijzen.

Lagere prijzen
Met name het aanbod gerst is vanuit Frankrijk wat groter dit moment. Dit heeft geleid tot lagere prijzen en heeft ook de tarwe meegenomen. Mais is al sinds de oogst een zeer interessant alternatief voor tarwe geweest. De prijzen zijn stabiel geweest en mais rekent ook goed in de huidige markt.

Soja stabiel
De soja is de laatste maanden redelijk stabiel. Prijzen liggen op een acceptabel niveau om een voorkoop te overwegen. De voorraden lijken wereldwijd voldoende. Het weer in Brazilië/Argentinië is goed en er worden goede oogsten verwacht. Hierbij is het wel van belang wat de euro/dollarkoers zal doen. Bij een sterker wordende  dollar kunnen de prijzen nog oplopen. Ook is het handelsconflict tussen USA en China van belang. Komt hier een oplossing, dan zal China weer meer soja kopen in de USA en bij de grotere vraag zullen prijzen stijgen.

Overige berichten

20 mei 2019
/ Geiten

Sterke en fitte lammeren met FIT-MIX

Een gezonde start van de lammeren heeft een enorme positieve invloed op de melkproductie van de dieren in hun latere leven. Daarom heeft Voergroep Zuid een unieke voertoevoeging ontwikkeld: FIT-MIX. FIT-MIX...
Lees meer
20 mei 2019
/ Geiten

Bemesting voor tweede en derde snede

Een week na het maaien van de eerste snede – als de stoppel weer is uitgeschoten – kan het gras bemest worden met stalmest. 20 ton stalmest per hectare volstaat. Het advies is gebruik...
Lees meer
20 mei 2019
/ Geiten

‘Lekkende darm’ voorkomen

Wanneer de darmcellen van een geit niet mooi aan elkaar sluiten, kunnen bacteriën en gifstoffen in de bloedbaan komen. Dit heet een lekkende darm. De oorzaak hiervan ligt vooral in stresssituaties,...
Lees meer
16 mei 2019
/ Algemeen / Alle diergroepen

Hebben activisten het recht zomaar uw erf te betreden?

Naar aanleiding van de kaping van een varkenshouderij in Boxtel afgelopen week, ontstonden er vanuit onze klanten veel vragen, zoals: Mag dergelijk onacceptabel gedrag van dierenrechtenactivisten juridisch...
Lees meer