15 februari 2019

Blijf dagelijks op de hoogte van grondstoffenmarkt

Voergroep Zuid kan u dagelijks op de hoogte brengen van de actuele grondstofprijzen. Wij versturen dagelijks een prijslijst met de actuele dag- en termijnprijzen. Hiermee bent u altijd actueel op de hoogte van de prijzen voor nu en op de termijn. Om een beeld te krijgen bij de grondstoffenprijzen en de ontwikkelingen, kunt u zich aanmelden voor deze prijslijst van Voergroep Zuid.

Daarnaast staan wij u graag te woord bij vragen over de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt. Dit kan een toevoeging zijn op uw bedrijfsvoering en keuze voor en van grondstoffenverbruik.

Aanmelden
Mocht u interesse hebben in deze prijslijst, meld u dan aan via e-mail: advies@voergroepzuid.nl of neem contact op met Ton de Koning (verkoper grondstoffen) voor meer informatie via nummer 06-29536168 of 088-7300572.
 
Fysieke markt
Wat betreft de grondstoffenmarkt: Rusland heeft veel graan geëxporteerd het eerste deel van dit seizoen. De verwachting leeft dat men de export zal verlagen voor de komende maanden. Daarentegen is de export vanuit de EU en USA lager dan verwacht geweest. De vraag is nu of de export vanuit de EU de komende periode zal toenemen. Bij een grotere vraag vanuit de EU kan dit prijsverhogend werken in de markt, echter laat de huidige markt een ander beeld zien met licht dalende prijzen.

Lagere prijzen
Met name het aanbod gerst is vanuit Frankrijk wat groter dit moment. Dit heeft geleid tot lagere prijzen en heeft ook de tarwe meegenomen. Mais is al sinds de oogst een zeer interessant alternatief voor tarwe geweest. De prijzen zijn stabiel geweest en mais rekent ook goed in de huidige markt.

Soja stabiel
De soja is de laatste maanden redelijk stabiel. Prijzen liggen op een acceptabel niveau om een voorkoop te overwegen. De voorraden lijken wereldwijd voldoende. Het weer in Brazilië/Argentinië is goed en er worden goede oogsten verwacht. Hierbij is het wel van belang wat de euro/dollarkoers zal doen. Bij een sterker wordende  dollar kunnen de prijzen nog oplopen. Ook is het handelsconflict tussen USA en China van belang. Komt hier een oplossing, dan zal China weer meer soja kopen in de USA en bij de grotere vraag zullen prijzen stijgen.

Overige berichten

22 maart 2019
/ Geiten / Rundvee

Nieuwe rundveespecialisten

Sinds 1 januari heeft Voergroep Zuid twee nieuwe rundveespecialisten. Maurice Meeuwissen en Vincent Leemreize.
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Doorzaaien grasland nu het nog kan

Veehouders die de opbrengst van het grasland willen verhogen door percelen door te zaaien, kunnen dat het beste doen vóór 1 april. Doorzaaien is lucratief bij meer dan 10 procent open plekken...
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Ruim assortiment meststoffen

Voergroep Zuid biedt een ruim assortiment meststoffen aan voor grasland en maisland. Via onze kennispartner Agrea kunnen ook andere meststoffen geleverd worden die niet binnen dit standaard assortiment...
Lees meer
13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer