23 februari 2016

Deelnemers VoederWaarde.nl doen wat ze beloven

Mengvoerbedrijven die deelnemen aan Voederwaarde.nl rekenen op de juiste manier grondstoffen in, zijn transparant wat betreft de voersamenstellingen en leveren datgene wat er op de afleverbon staat. 

Dat blijkt uit de jaarrapportage van de audits die onderzoeksinstelling SQC in 2015 heeft uitgevoerd op de bedrijven van deelnemers. Het controlesysteem functioneert uitstekend en deelnemende mengvoerbedrijven zijn daarmee betrouwbare partners voor veehouders.

Totaalscore van 9,1

Ook in 2015 zijn de eisen van VoederWaarde.nl tijdens externe audits van Schothorst Quality Consultants groep (SQC) gecontroleerd. Uit de jaarrapportage van 2015 blijkt dat de deelnemende bedrijven over alle onderdelen een totaal score realiseerden van 9,1 (op een schaal van 0-10). Bij de beoordeling van de voeders gaat het om (1) het inrekenen van de juiste voerwaarden van grondstoffen, (2) openheid over de samenstelling naar de klant en (3) het leveren volgens de gedeclareerde voederwaarden.
De voeranalyses die worden gedaan moeten overeenkomen met de berekende waarden. VoederWaarde.nl hanteert voor de beoordeling van de analyses normen die de afgelopen zes jaren met succes zijn toegepast. In 2015 zijn er ook fosforanalyses bij de beoordeling betrokken. Met deze aanpassingen draagt VoederWaarde.nl extra bij in het streven naar precisievoeding, zowel op het gebied van energie- en eiwitcomponenten, als in de voorziening van mineralen.

Enige onafhankelijk keurmerk 

VoederWaarde.nl is het enige keurmerk in Nederland dat de voederwaarde bij de deelnemende mengvoerbedrijven borgt door onafhankelijk toezicht. Uit marktonderzoek is bekend dat extern toezicht op de voederwaarde door 80 procent van de veehouders als belangrijk wordt ervaren. “Ik heb de indruk dat een toenemende groep veehouders extern en onafhankelijk toezicht als extra borging op positieve voederwaarde belangrijker is gaan vinden”, zegt Harry Vahl, onafhankelijk voorzitter van VoederWaarde.nl. “Stabiele voederwaarden pakken positief uit voor de technische en dus ook de financiële resultaten. Deelnemers aan VoederWaarde.nl scoren hierop zeer goed.”
 

Overige berichten

22 maart 2019
/ Geiten / Rundvee

Nieuwe rundveespecialisten

Sinds 1 januari heeft Voergroep Zuid twee nieuwe rundveespecialisten. Maurice Meeuwissen en Vincent Leemreize.
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Doorzaaien grasland nu het nog kan

Veehouders die de opbrengst van het grasland willen verhogen door percelen door te zaaien, kunnen dat het beste doen vóór 1 april. Doorzaaien is lucratief bij meer dan 10 procent open plekken...
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Ruim assortiment meststoffen

Voergroep Zuid biedt een ruim assortiment meststoffen aan voor grasland en maisland. Via onze leverancier Agrea kunnen ook andere meststoffen geleverd worden die niet binnen dit standaard assortiment vallen....
Lees meer
13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer