01 februari 2019

Deelnemers Voederwaarde.nl scoren weer beter

Voergroep Zuid scoort als deelnemer aan Voederwaarde.nl opnieuw hoog. Over 2018 komen de gezamenijke deelnemers uit op een totaalscore van 9,8. zo meldt de organisatie.
Voederwaarde.nl is een vrijwillig controlesysteem van Nederlandse mengvoerbedrijven en boerenorganisaties dat vanaf 2010 actief is in de markt. Het is het enige keurmerk in Nederland dat de voederwaarde bij de deelnemende mengvoerbedrijven borgt en dit aantoonbaar maakt door onafhankelijk toezicht. Schothorst Feed Research (SFR) voert de controle uit. In voorgaande jaren is vrijwel steeds een score hoger dan 9,5 behaald. 

Openheid over samenstelling voer

De mengvoerleveranciers, die hieraan deelnemen worden niet alleen jaarlijks getoetst op de gedeclareerde waarden en het juist waarderen van de grondstoffen, maar ook op de openheid over de samenstelling naar de klant.
Uit marktonderzoek is bekend dat 80% van de veehouders extern toezicht op de voederwaarde als belangrijk ervaart. Voederwaarde.nl biedt aan veehouders en mengvoerbedrijven een methodiek om elkaar op het gebied van geleverde voederwaarde en gedeclareerde gehalten scherp te houden.
 

Overige berichten

17 november 2020
/ Algemeen / Geiten / Pluimvee / Rundvee / Varkens

Algemeen directeur Wim Maaskant gaat na vier enerverende jaren met pensioen

Geert van Bussel neemt afscheid van Wim Maaskant
Lees meer
12 november 2020
/ Geiten

‘Geiten zijn zuivere dieren en heel prettig in omgang!’

Mark (42) en Yvonne(41) Wouters hebben een melkgeitenbedrijf en samen met hun twee kinderen (7 en 10 jaar oud) wonen ze in Hilvarenbeek. Ook de vader van Mark (Giel,73) is nog actief binnen het bedrijf....
Lees meer
29 oktober 2020
/ Algemeen / Alle diergroepen / Grondstoffen / Pluimvee

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Altforst

In Altforst (gemeente West Maas en Waal) is bij een bedrijf met vleeskuikenouderdieren vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus...
Lees meer
09 september 2020
/ Algemeen

AgriFriends trapt af met actie 'Wordt boer voor één dag'

Om boer en burger te verbinden, werkt Voergroep Zuid met ketenpartijen samen via AgriFriends. Een platform waarbij boer en burger samen de dialoog aan gaan, met het Philips Stadion als centrale ontmoetingsplek....
Lees meer

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.