28 augustus 2018

Deense Top-melkveeondernemer deelt kennis

Vrijdag 7 september organiseert Voergroep Zuid in samenwerking met ABAB en Arvalis een inspirerende studiedag met als thema ‘Blijvend verbeteren’. Top-melkveeondernemer Matthé van de Water (foto) uit Denemarken vertelt over hoe sturen op technische en financiële resultaten leidt tot een gezond en toekomstbestendig bedrijf. Dit evenement vindt plaats bij Nobis Hotel Asten en duurt van 10:30 uur tot 16:30 uur.

Drie verbetersessies

Naast de presentatie van Van de Water gedurende het ochtendprogramma, zijn er ’s middags drie verbetersessies. In kleine, interactieve groepen wordt er gesproken over verbetertrajecten op melkveebedrijven:

Waar ligt het optimale resultaat op mijn bedrijf?
Door Jeroen van Zuylen, bedrijfsadviseur melkveehouderij bij ABAB.

Sturen op fosfaatrechten in plaats van melkquotum
Door Leo Peters, bedrijfsadviseur melkveehouderij bij Arvalis en Nard Driessen, makelaar bij Arvalis.

Welk van de vijf rantsoenen krijgen uw koeien?
Door Eric Heber, rundveespecialist bij Voergroep Zuid.

Aanmelden

Meld u vóór 5 september aan via dit formulier.
Download hier de uitnodiging met het programma (pdf)
Lees hier een bedrijfsreportage (pdf)

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer