22 februari 2019

Diverse speenvoeders voor gezonde opfok

Voergroep Zuid heeft diverse speenvoeders voor een gezonde en probleemloze opfok van jonge geiten.

8980 Opti Opfok Start

Opti Opfok Start bevat zeer smakelijke grondstoffen en is speciaal ontwikkeld om jonge geiten snel voldoende krachtvoer op te laten nemen. Opti Opfok Start bevat een specifieke smaakversterker en kan gegeven worden aan jonge geiten vanaf twee weken leeftijd. Daarnaast bevat dit speenvoer levende gisten die de pensactiviteit extra stimuleren. Wanneer de jonge geiten goed van dit krachtvoer vreten, kan er gelijkmatig overgeschakeld worden naar een volgend opfokvoer.

8950 Opti Opfok Secure

Opti Opfok Secure kan gevoerd worden na Opti Opfok Start, maar dit krachtvoer kan ook gevoerd als eerste opfokvoer vanaf een leeftijd van drie weken. Het bevat smakelijke grondstoffen en een luxe startkern. Evenals het startvoer bevat dit opfokvoer levende gisten die de pensactiviteit stimuleren.

8970 Opti Opfok Fit

Opti Opfok Fit is vergelijkbaar met Opti Opfok Secure maar dit voer bevat naast een luxe startkern en levende gisten als extra toevoeging een darmondersteuner. Deze darmondersteuner geeft jonge geiten meer weerstand tegen darmaandoeningen, zoals clostridium en coccidiose. 

8966 Opti Opfok Compleet Fase 1

Opti Opfok Compleet bevat naast krachtvoergrondstoffen ook ruwvoer. Hiermee krijgen jonge geiten alle voedingsstoffen en structuurbronnen die ze nodig hebben. Opti Opfok Compleet Fase 1 bevat een luxe startkern inclusief een darmondersteuner die extra weerstand biedt tegen darmaandoeningen, zoals clostridium en coccidiose. 

8965 Opti Opfok Compleet

Dit voer kan gevoerd worden na Opti Opfok Compleet Fase 1. Het voer is een compleetvoer en bevat zowel krachtvoergrondstoffen als ruwvoer. Opti Opfok Compleet bevat een luxe startkern en een structuurbron van speltdoppen. Het kan onbeperkt gevoerd worden tot de overschakeling op het melkgeitenrantsoen.

Overige berichten

22 maart 2019
/ Geiten / Rundvee

Nieuwe rundveespecialisten

Sinds 1 januari heeft Voergroep Zuid twee nieuwe rundveespecialisten. Maurice Meeuwissen en Vincent Leemreize.
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Doorzaaien grasland nu het nog kan

Veehouders die de opbrengst van het grasland willen verhogen door percelen door te zaaien, kunnen dat het beste doen vóór 1 april. Doorzaaien is lucratief bij meer dan 10 procent open plekken...
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Ruim assortiment meststoffen

Voergroep Zuid biedt een ruim assortiment meststoffen aan voor grasland en maisland. Via onze kennispartner Agrea kunnen ook andere meststoffen geleverd worden die niet binnen dit standaard assortiment...
Lees meer
13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer