31 augustus 2016

EasyMeel voor gezonde biggen

Het biggenvoerconcept EasyMeel van Voergroep Zuid pakt diarree, streptokokken en oornecrose bij de bron aan. Het heeft daarnaast zeer goede loopeigenschappen en vertoont geen brugvorming in de silo en voerbak.

De werking van EasyMeel is gebaseerd op stimulering van de weerstand van de biggen waardoor ziektekiemen geen kans krijgen om toe te slaan. EasyMeel is zo samengesteld dat het een geleidelijke voeropname geeft met een hogere speekselproductie. Hierdoor worden de grondstoffen beter verteerd. Dit komt de groei ten goede en houdt de darmflora gezond.

Werking blijft behouden

De voervorm zorgt er tevens voor dat additieven zoals mineralen, sporenelementen, vitamines, zuren en probiotica hun werking voor de volle honderd procent behouden. De voeders in het EasyMeel concept worden immers niet geperst. Het resultaat: zeer sterke en gezonde biggen die door een geleidelijke, maar hoge voeropname snel hun eindgewicht behalen.
Het EasyMeel voerconcept bestaat uit melen en kruimels. Door de unieke samenstelling van de voeders stroomt EasyMeel eenvoudig uit de silo en voerbakken. Voergroep Zuid past namelijk een uitgekiend productieproces toe waardoor er steeds nieuwe breukvlakken in het meel ontstaan. Brugvorming kan hierdoor niet optreden.

Resultaten praktijkproeven

Resultaten praktijkproeven

Standaard meel

EasyMeel

Gemiddeld gewicht (dag 1)

6,292

6,293

Gemiddeld gewicht (dag 14)

9,110 

9,440

Groei in gr/big/dag

194

217

Voederopname/big/dag (gram)

227

224

Voederconversie

1,166 

1,034

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer