31 december 2021

Een terugblik op 2021 in 4 hoogtepunten

2021 was het jaar van het 125-jarig bestaan van de oudste mengvoercoöperatie van Nederland! In 1896 werd Boerenbond Deurne opgericht en enkele fusies later vierde de coöperatie in 2021 het 125-jarig bestaan als Voergroep Zuid.

Het jubileum heeft dan ook een belangrijk aandeel in deze top 4 van hoogtepunten. Een prachtige expositie in het Boerenbondsmuseum, happen, trappen en stappen voor het goede doel, taart voor iedereen en tientallen webinars voor de diersectoren. In dit jaaroverzicht blikken we nog één keer terug op de hoogtepunten van 2021!

Terugkijken op 125 jaar Voergroep

Vanaf half juli was een deel van het Boerenbondsmuseum in Gemert speciaal ingericht voor de expositie ‘125 jaar Voergroep Zuid’. De expositie bestond uit tal van historische documenten, mooie foto’s, een tijdlijn en een mooie jubileumfilm.

Ook Harrie Verkampen, voorzitter van het Boerenbondsmuseum, kijk tevreden terug op het initiatief: “De expositie is erg goed bezocht. Het was zeer informatief en de presentatie op het beeldscherm over voerproductie en 125 jaar Voergroep Zuid zat goed in elkaar, wat de tentoonstelling af maakte.”

In totaal bezochten ongeveer 1.000 leden en klanten van Voergroep Zuid het Boerenbondsmuseum, wat ook Harrie tevreden stemde. “Jullie hebben voor ons dus toch voor ruim 1.000 extra bezoekers gezorgd. Veel van hen kwamen ons bedanken en zeggen dat het ‘zo skon was’ voordat ze weer op huis aan gingen.”

 

Happen, trappen en stappen!

Op zondag 18 juli organiseerde het BIG Challenge Team van Voergroep Zuid een HAP, TRAP en STAP event voor medewerkers, leden, klanten en inwoners van Deurne en omgeving. In totaal werd ruim €4.000,- voor KWF Kankerbestrijding opgehaald!

Ruim 240 deelnemers namen deel via acht verschillende fiets- en wandelroutes. Tijdens deze routes bezochten de deelnemers verschillende boerenbedrijven waar ze meer leerden over de veehouderij en wat lekkers kregen. De vele enthousiaste reacties, het mooie weer en de prachtige opbrengst maakte het een topdag!

 

Een smakelijke traktatie

Wie jarig is trakteert! En dat dachten we bij Voergroep Zuid ook. Ter eren van het 125-jarige jubileum kregen alle klanten en medewerkers van Voergroep Zuid een échte jubileumtaart! Of die smaakte? De foto’s spreken voor zich!

  

  

Online kennis delen

Als vierde hoogtepunt noemen we de vele webinars die georganiseerd werden. Waar het jaar 2021 startte met een lockdown en avondklok ging Voergroep Zuid voortvarend aan het werk met een nieuwe vorm van communiceren. Binnen de kortste keren waren de eerste webinars gepland en in totaal werden er in 2021 maar liefst 15 webinars georganiseerd!

Ruim 1.000 online bezoekers namen deel aan webinars als: ‘Meer inzicht in stalklimaat’, ‘Hét Online Geitensymposium’, ‘De Praktische Kraamstalwetenschapsquiz’ en ‘Geen stress van Hittestress’. Ook in 2022 staan weer verschillende webinars op de planning!

 

 

Overige berichten

20 januari 2022
/ Geiten / Pluimvee / Rundvee / Varkens

Agrifriends langer verbonden aan PSV

AgriFriends blijft zeker tot medio 2024 verbonden aan PSV. Het initiatief van bedrijven uit de Agrifoodsector heeft de samenwerking met de club verlengd.
Lees meer
11 januari 2022
/ Geiten / Pluimvee / Rundvee / Varkens

"Plannen, om niet te hoeven rennen."

Masterclass Operationeel Management Wat is operationeel management eigenlijk? Dat zijn alle processen en informatie waarmee de operaties in een bedrijf worden gestuurd. In het kort gezegd: Wat doe je...
Lees meer
03 januari 2022
/ Geiten / Pluimvee / Rundvee

Meer dan alleen een boerderij

Wat drijft veehouders om naast hun drukke werkzaamheden op de boerderij een neventak te beginnen? Wij gingen het gesprek aan met Harold Kolsters, pluimveehouder in Oirschot, Cor en Ria Deenen, geitenhouders...
Lees meer
23 december 2021
/ Geiten / Pluimvee / Rundvee / Varkens

Voergroep Zuid wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Tijdens de feestdagen pakken we even groots uit, maar de rest van het jaar gebruiken we gewoon ons BOERENVERSTAND!
Lees meer

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.