26 juli 2018

Flushen voor hoger drachtpercentage

In een korte tijd geiten meer energie geven, werkt om het drachtpercentage van (opfok)geiten te verhogen. Voor dit zogenoemde flushen heeft Voergroep Zuid twee oplossingen Geitenbrok Flush en Melkgeit Excellent.


Geitenbrok Flush (code 9600) bevat extra energie, mineralen en vitaminen, waaronder specifieke B-vitamines die de vruchtbaarheid stimuleren. Daarnaast bevat het een toxinebinder, die endotoxines en mycotoxines wegvangt, en de pensgezondheid verhoogt. Een goed werkende pens is van groot belang gedurende de voor de geit onrustige periode rondom dekken.

0,5 kg Geitenbrok Flush
Geitenhouders kunnen drie weken vóór aandekken/insemineren starten met Geitenbrok Flush en dit doorvoeren tot twee weken na dekken. Het beste resultaat wordt verkregen door dagelijks 0,2-0,3 kg productiebrok te vervangen door 0,5 kg Geitenbrok Flush. Het advies is om in één keer over te gaan op Geitenbrok Flush. Hierdoor is de verandering voor de geit het grootst en heeft de voerverandering het meeste effect. Omdat het rantsoen met Geitenbrok Flush sneller kan worden, is het raadzaam om het aandeel ruwvoer zeker niet te verlagen of een aanvullende structuurbron aan te bieden.

10 gram Melkgeit Excellent
Melkgeit Excellent is een mineralenmengsel met organisch gebonden mineralen en extra B-vitaminen. Deze verhogen de weerstand en hebben indirect een positieve uitwerking op de vruchtbaarheid. Wanneer Melkgeit Excellent als flushvoer wordt ingezet kan het van drie weken vóór aandekken/insemineren tot twee na dekken gevoerd worden. 8 tot 10 gram per dag per geit is voldoende voor een goed resultaat.

Samenstelling

9600 Geitenbrok Flush
VEM: 970
RE: 165
RC: 130
WDVE: 100
FEB: 14
Zetmeel: 135

Voor meer informatie over Geitenbrok Flush of Melkgeit Excellent kunt u contact opnemen met uw specialist of met de verkoop binnendienst via telefoonnummer: 088-73 00 500.

 

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer