24 september 2015

"Geld tellen doe jezelf" PIT sessie

John van Paassen eigenaar van varkenshouderij Paashof in Deurne ontwikkelde op eenvoudige wijze zijn zelfgemaakte liquiditeitsprognose in Excel en heeft in combinatie met zijn managementprogramma daardoor actueel inzicht in zijn geldstromen. Waardoor hij op basis van deze cijfers toekomstgericht besluiten kan nemen. “Bijsturen doe je immers op feiten en niet op gevoel” aldus John. Hij vertelt daarover in de PIT-sessie op 28 september.

Vertrouwd raken met eigen cijfers 

John zijn methode van werken is efficiënt en kent grote voordelen. “Vertrouwd raken met je cijfers kost tijd maar door het bijhouden van de cijfers geeft het wel inzicht en macht over je eigen bedrijf” zegt John. Ook ben ik in staat mijn eigen verhaal te doen richting bijv. de bank. Ik weet dus precies hoe het zit op mijn bedrijf en kan mijn bedrijf sturen op de toekomst.

Meer rendement op het boerenerf 

De werkwijze van John van Paassen heeft ervoor gezorgd dat hij sneller stappen voorwaarts kan zetten. “Ik stuur erg op rendement per vierkante meter. Door de manier waarop ik nu werk, heb ik meer inzicht gekregen in de samenhang tussen de verschillende bedrijfsfactoren.”

Hoe deze stappen voorwaarts worden gemaakt wordt uitgelegd tijdens de PIT-sessie “Geld tellen doe jezelf”. Waar ook Adrie Klaassen – commercieel manager varkenshouderij bij Voergroep Zuid zal spreken. Adrie zal op een praktische manier handvaten geven hoe er om gegaan kan worden met de liquiditeit van uw onderneming. Hoe u uw cijfers in een overzicht krijgt en nog belangrijker hoe u ervoor zorgt dat uw cijfers kloppen en communiceert met de bank.

Dit alles komt aan bod op de avond van de PIT-sessie “Geld tellen doe jezelf” op 28 september in Voorthuizen. Er wordt onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid gesteld om vragen te stellen met elkaar te discussiëren en van elkaar te leren. Met als doel meer rendement op het boerenerf.

Klik hier om u aan te melden voor de PIT-sessie “Geld tellen doe jezelf”.

Tot dan.

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer