15 mei 2017

Introductiefilm Voergroep Zuid doorslaand succes

Het ludiek filmpje dat Voergroep Zuid heeft gemaakt voor haar leden en klanten ter introductie van de nieuwe voercoöperatie is een doorslaand succes.

Het filmpje is inmiddels meer dan zevenduizend keer bekeken en onderling gedeeld. In de film - die is gemaakt met medewerkers van Voergroep Zuid - wordt een vracht mengvoer geleverd bij een nieuwe klant van de mengvoercoöperatie. De veehouder die het filmpje ontvangt, speelt zelf steeds de hoofdrol.

Eigen naam en diersoort

In de film komt de naam van de veehouder voorbij op de computerschermen op kantoor, en in de navigatie in cabine van de bulkwagen. Ook is te zien hoe de bulkwagen het dorp van de veehouder binnenrijdt. Bij levering van het voer is de eigen diersoort van de betreffende veehouder te horen. Op de voorlopige website van Voergroep Zuid kunnen veehouders het filmpje naar zichzelf sturen of een andere veehouder hiermee verrassen. 

Coöperatie 3.0

Voergroep Zuid is de nieuwe naam van de mengvoercoöperaties Boerenbond Deurne en Isidorus en agrospecialist BoerenBond Agro. Centraal in de missie van Voergroep Zuid staat het realiseren van aantoonbaar meer rendement op het boerenerf door goed voer goedkoop te maken. Voergroep Zuid noemt dat Coöperatie 3.0: een coöperatie die geld verdient voor boeren en tuinders in plaats van geld verdient aan boeren en tuinders. 

Extra rendementen

Voergroep Zuid is de vierde grootste leverancier van mengvoer in Nederland. Naast mengvoer, voergrondstoffen en agroproducten is Voergroep Zuid in Zuid-Nederland ook een belangrijke speler in verzekeringen (Zuiderhuis en Eveas), retail (10 Welkoopwinkels en een Praxis) en media (DAS Publishers!). De rendementen uit deze activiteiten leveren een wezenlijke bijdrage aan het waarmaken van de missie van Voergroep Zuid: aantoonbaar meer rendement op het boeren- en tuinderserf. In totaliteit heeft de nieuwe organisatie ruim vierhonderd medewerkers.

Overige berichten

22 maart 2019
/ Geiten / Rundvee

Nieuwe rundveespecialisten

Sinds 1 januari heeft Voergroep Zuid twee nieuwe rundveespecialisten. Maurice Meeuwissen en Vincent Leemreize.
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Doorzaaien grasland nu het nog kan

Veehouders die de opbrengst van het grasland willen verhogen door percelen door te zaaien, kunnen dat het beste doen vóór 1 april. Doorzaaien is lucratief bij meer dan 10 procent open plekken...
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Ruim assortiment meststoffen

Voergroep Zuid biedt een ruim assortiment meststoffen aan voor grasland en maisland. Via onze leverancier Agrea kunnen ook andere meststoffen geleverd worden die niet binnen dit standaard assortiment vallen....
Lees meer
13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer