26 augustus 2016

John van Iersel over nieuwe walsenlijn Bruekers

Eind mei is de nieuwe walsenlijn bij Bruekers in gebruik genomen. De resultaten zijn naar verwachting. John van Iersel, directeur Bruekers Veevoeders, licht toe.

Wat is er veranderd?
Met de nieuwe walsenlijn hebben we een betere beheersing van de structuur van het leg- en opfokmeel. We spelen hiermee in op de trend om fijner voer te maken voor onbehandelde hennen. Hierdoor is het selectief eten beter te beheersen.”

Ook de meng- en vetdosering is aangepast?
“Ja, dat klopt maar dat was al in een eerder stadium. De nieuwe walsenlijn in combinatie met de unieke meng- en vetdosering maken dat we in staat zijn om geconcentreerde voeders qua vet te produceren, zonder dat dit ten koste gaat van de loopeigenschappen.”

Hoe onderscheidend is het productieproces?
“Met name voor aanvullende voeders die verder gaan dan 25 procent vervanging is dit onderscheidend. We kunnen nu kostprijs technisch én nutritioneel interessante overzeese grondstoffen verwerken zonder nadelige effecten op de loopeigenschappen.”

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer