18 oktober 2019

Let op ventilatie met koude nachten

De tijd van relatief koude nachten is weer aangebroken. De grote verschillen in dag- en nachttemperatuur maken goed ventileren vaak lastig. Het risico bestaat dat er ’s avonds bij het dalen van de temperatuur te lang op een hoog niveau wordt doorgeventileerd waardoor er te veel koude lucht bij de dieren komt.

Bij hogere dagtemperaturen is het van belang dat voldoende kan worden geventileerd. Zorg er voor dat luchtinlaten schoon en vrij van obstakels zijn. Stel ook de bandbreedte voldoende lang in zodat de ventilator eerder langzamer gaat draaien op het moment dat de temperatuur ’s avonds zakt. Zorg ervoor dat er geen binnenkomende lucht op de dieren kan vallen. Pas de inlaat hier indien nodig op aan.

Heeft u vragen over de ventilatie in uw stal? Neem dan contact op met één van onze geitenspecialisten. Zij kunnen indien nodig onze klimaatspecialist Ad Vlemminx inschakelen.

Overige berichten

28 oktober 2019
/ Algemeen / Alle diergroepen / Grondstoffen

Elfde jaar BIG Challenge succesvol afgesloten

Ook in het elfde jaar van haar deelname aan Alpe d’HuZes is BIG Challenge er in geslaagd weer een mooi bedrag bij elkaar te brengen voor de strijd tegen kanker. Met een eindbedrag van € 783.383,15...
Lees meer
25 oktober 2019
/ Algemeen / Pluimvee

Assortiment voor opfokleghennen vernieuwd!

Behoeftes van opfokkers zijn verschillend. Afhankelijk van bedrijfsdoelstellingen en ras-specifieke kenmerken vraagt men om specifiek voer voor de verschillende levensfases. Voergroep Zuid heeft haar...
Lees meer
25 oktober 2019
/ Algemeen / Pluimvee

Ei-Display: real-time data in één oogopslag

Ei-Display is een actief datamanagementsysteem dat het productieproces van leghennen direct inzichtelijk maakt met real-time staldata. Sinds juli wordt dit managementsysteem gefaseerd uitgerold.
Lees meer
25 oktober 2019
/ Algemeen / Pluimvee

Voer bevochtigen tijdens periodes verminderde voeropname verhoogt dierprestaties

Voergroep Zuid heeft - na positieve praktijkproeven - in samenwerking met de firma Versleijen een computergestuurd nozzle-systeem geïnstalleerd bij een praktijkbedrijf.
Lees meer