24 februari 2020

Masterclass Agri-Business 2019-2020 wederom een succes!

De Masterclass Agri-Business is door 16 deelnemers met succes afgerond. Zij ontvingen uit handen van Voergroep Zuid cursusleider Twan Penninx het Masterclass certificaat.  

Het doel van de Voergroep Zuid Masterclass Agri-Business is om een sterke klantenbinding te realiseren met ondernemers van de toekomst. In dat kader hebben we voor de 3e keer een programma voor jonge ondernemers georganiseerd, gebaseerd op ervaringsuitwisseling tussen ondernemers uit de intensieve veehouderij.

Doelstelling is om deze toekomstige ondernemers verder te laten groeien in hun ondernemerschap. De masterclass is gestart met een 2-daagse introductiereis naar Oost-Duitsland. Daaropvolgend 8 seminars waarbij verschillende onderwerpen op gebied van management en ondernemerschap aan de orde kwamen. Men krijgt  hierdoor meer inzicht in persoonlijke kwaliteiten, operationeel- , financieel- en risicomanagement. Hoe ga je om je stakeholders, een bedrijfsoverdracht en wat is je persoonlijk actieplan. Allemaal onderwerpen die volop spelen bij jonge ondernemers.

Twan Penninx blikt met trots terug: “Wij hebben een boeiend en interactief programma aangeboden, met inbreng van interessante externe deskundigen en daarmee een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan het persoonlijk ontwikkelproces van deze ondernemers. Ook na het afsluiten van de Masterclass blijven de contacten bestaan, zowel onderling als met Voergroep Zuid. Plannen voor een volgende Masterclass zijn er zeker. De opzet en het programma hebben zich bewezen. Na de evaluatie pakken we draad weer op.

Foto: deelnemers met cursusleider Twan Penninx en partner Patrick Janssen (AcconAVM, linksvoor).

Overige berichten

09 september 2020
/ Algemeen

AgriFriends trapt af met actie 'Wordt boer voor één dag'

Om boer en burger te verbinden, werkt Voergroep Zuid met ketenpartijen samen via AgriFriends. Een platform waarbij boer en burger samen de dialoog aan gaan, met het Philips Stadion als centrale ontmoetingsplek....
Lees meer
07 augustus 2020
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Najaarsactie kuilfolie

Breed assortiment vanggewassen voor na de maisoogst! Na de oogst van snijmais moeten de vanggewassen vóór 1 oktober gezaaid zijn. Voergroep Zuid heeft een breed assortiment vanggewassen...
Lees meer
07 augustus 2020

Het blijft warm de komende dagen!

Koppels leghennen hebben tijdens de start van de legperiode het meeste last van de warmte omdat dit de groei vertraagt. Voor de rest van de koppels geldt dat de eiproductie kan dalen en de schaalkwaliteit...
Lees meer
06 augustus 2020
/ Algemeen / Alle diergroepen

Persbericht Nevedi voermaatregel

Maatregelen voor reductie stikstofemissie mogen niet ten koste gaan  van diergezondheid en dierwelzijn.
Lees meer

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.