16 januari 2020

Masterclass Agri-Business over ‘’voerontwikkelingen‘’  

Op 7 januari 2020 was de Masterclass Agri-Business te gast bij FeedDesign Lab. Het onderwerp was “voerontwikkelingen”, opgesplitst in drie deelonderwerpen: receptuur, processing en de betekenis van voer & advies voor de ondernemer. 

 1. Wat zit er in het voer?                                                                                              
  Dat bepaalt in de eerste plaats de boer en het dier. Daarnaast zijn kwaliteit en beschikbaarheid van grondstoffen, de beperkingen van het productieproces en de verschillende keurmerken factoren waaraan voldaan moet worden.
   
 2. Hoe wordt voer gemaakt?                                                                                         
  Stap voor stap is uitgelegd hoe voer wordt geproduceerd en hebben we de verschillende machines gezien in de proeffabriek. Kwaliteit, samenstelling en voerprocessing kunnen van grote invloed zijn op de resultaten op het boerenerf.
   
 3. Welke visie heeft de deelnemer over voer & advies?                                        
  Tot slot gaven de deelnemers aan wat hun visie is met betrekking tot voer & advies. Er waren grote verschillen onder de deelnemers en alle mogelijke optie kwamen voorbij: Mijnvoer.nl, zelfmengers, samenwerken met een externe nutritionist of een intensieve relatie met de mengvoer leverancier. Tijdens het uitwisselen van onze kennis en ervaringen constateerde we ook dat er qua voerkennis ook grote verschillen zijn op het gebied van kwaliteit van grondstoffen, samenstelling en prijsontwikkeling. Wel is iedereen er zich van bewust dat samenstelling, processing en toepassing op het bedrijf, een grote bijdrage leveren aan het uiteindelijk rendement.

Kennis over ''voerontwikkelingen'' blijft een zeer belangrijk onderwerp en Voergroep Zuid wil graag hierover kennis en expertise delen met jonge ondernemers.

De volgende, en laatste Masterclass bijeenkomst is gepland op 11 februari (Missie & Strategie)

Overige berichten

27 maart 2020
/ Algemeen / Geiten

Studiedagen 5 en 12 maart afgezegd


Lees meer
27 maart 2020
/ Algemeen / Rundvee

Studiedagen 5 en 12 maart afgezegd


Lees meer
27 maart 2020
/ Algemeen / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie: 10% korting

Melkveehouders die vóór 17 april kuilfolie bestellen krijgen 10% korting op alle soorten kuilfolie.  
Lees meer
27 maart 2020
/ Algemeen / Rundvee

Meld je aan voor de hittestressvoorspeller

Wil je weten wanneer je koeien last hebben van hittestress? Meld je dan aan voor de weer- en hittestressvoorspellingen en ontvang elke week een mail met een 10-daagse hittestressvoorspelling voor jouw...
Lees meer