16 januari 2020

Masterclass Agri-Business over ‘’voerontwikkelingen‘’  

Op 7 januari 2020 was de Masterclass Agri-Business te gast bij FeedDesign Lab. Het onderwerp was “voerontwikkelingen”, opgesplitst in drie deelonderwerpen: receptuur, processing en de betekenis van voer & advies voor de ondernemer. 

 1. Wat zit er in het voer?                                                                                              
  Dat bepaalt in de eerste plaats de boer en het dier. Daarnaast zijn kwaliteit en beschikbaarheid van grondstoffen, de beperkingen van het productieproces en de verschillende keurmerken factoren waaraan voldaan moet worden.
   
 2. Hoe wordt voer gemaakt?                                                                                         
  Stap voor stap is uitgelegd hoe voer wordt geproduceerd en hebben we de verschillende machines gezien in de proeffabriek. Kwaliteit, samenstelling en voerprocessing kunnen van grote invloed zijn op de resultaten op het boerenerf.
   
 3. Welke visie heeft de deelnemer over voer & advies?                                        
  Tot slot gaven de deelnemers aan wat hun visie is met betrekking tot voer & advies. Er waren grote verschillen onder de deelnemers en alle mogelijke optie kwamen voorbij: Mijnvoer.nl, zelfmengers, samenwerken met een externe nutritionist of een intensieve relatie met de mengvoer leverancier. Tijdens het uitwisselen van onze kennis en ervaringen constateerde we ook dat er qua voerkennis ook grote verschillen zijn op het gebied van kwaliteit van grondstoffen, samenstelling en prijsontwikkeling. Wel is iedereen er zich van bewust dat samenstelling, processing en toepassing op het bedrijf, een grote bijdrage leveren aan het uiteindelijk rendement.

Kennis over ''voerontwikkelingen'' blijft een zeer belangrijk onderwerp en Voergroep Zuid wil graag hierover kennis en expertise delen met jonge ondernemers.

De volgende, en laatste Masterclass bijeenkomst is gepland op 11 februari (Missie & Strategie)

Overige berichten

09 september 2020
/ Algemeen

AgriFriends trapt af met actie 'Wordt boer voor één dag'

Om boer en burger te verbinden, werkt Voergroep Zuid met ketenpartijen samen via AgriFriends. Een platform waarbij boer en burger samen de dialoog aan gaan, met het Philips Stadion als centrale ontmoetingsplek....
Lees meer
07 augustus 2020
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Najaarsactie kuilfolie

Breed assortiment vanggewassen voor na de maisoogst! Na de oogst van snijmais moeten de vanggewassen vóór 1 oktober gezaaid zijn. Voergroep Zuid heeft een breed assortiment vanggewassen...
Lees meer
07 augustus 2020

Het blijft warm de komende dagen!

Koppels leghennen hebben tijdens de start van de legperiode het meeste last van de warmte omdat dit de groei vertraagt. Voor de rest van de koppels geldt dat de eiproductie kan dalen en de schaalkwaliteit...
Lees meer
06 augustus 2020
/ Algemeen / Alle diergroepen

Persbericht Nevedi voermaatregel

Maatregelen voor reductie stikstofemissie mogen niet ten koste gaan  van diergezondheid en dierwelzijn.
Lees meer

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.