16 januari 2020

Masterclass Agri-Business over ‘’voerontwikkelingen‘’  

Op 7 januari 2020 was de Masterclass Agri-Business te gast bij FeedDesign Lab. Het onderwerp was “voerontwikkelingen”, opgesplitst in drie deelonderwerpen: receptuur, processing en de betekenis van voer & advies voor de ondernemer. 

 1. Wat zit er in het voer?                                                                                              
  Dat bepaalt in de eerste plaats de boer en het dier. Daarnaast zijn kwaliteit en beschikbaarheid van grondstoffen, de beperkingen van het productieproces en de verschillende keurmerken factoren waaraan voldaan moet worden.
   
 2. Hoe wordt voer gemaakt?                                                                                         
  Stap voor stap is uitgelegd hoe voer wordt geproduceerd en hebben we de verschillende machines gezien in de proeffabriek. Kwaliteit, samenstelling en voerprocessing kunnen van grote invloed zijn op de resultaten op het boerenerf.
   
 3. Welke visie heeft de deelnemer over voer & advies?                                        
  Tot slot gaven de deelnemers aan wat hun visie is met betrekking tot voer & advies. Er waren grote verschillen onder de deelnemers en alle mogelijke optie kwamen voorbij: Mijnvoer.nl, zelfmengers, samenwerken met een externe nutritionist of een intensieve relatie met de mengvoer leverancier. Tijdens het uitwisselen van onze kennis en ervaringen constateerde we ook dat er qua voerkennis ook grote verschillen zijn op het gebied van kwaliteit van grondstoffen, samenstelling en prijsontwikkeling. Wel is iedereen er zich van bewust dat samenstelling, processing en toepassing op het bedrijf, een grote bijdrage leveren aan het uiteindelijk rendement.

Kennis over ''voerontwikkelingen'' blijft een zeer belangrijk onderwerp en Voergroep Zuid wil graag hierover kennis en expertise delen met jonge ondernemers.

De volgende, en laatste Masterclass bijeenkomst is gepland op 11 februari (Missie & Strategie)

Overige berichten

14 februari 2020
/ Algemeen / Rundvee

Doe mee en ondersteun net als Voergroep Zuid Stichting Mesdag-Zuivelfonds

Op 20 februari 2020 gaat de Stichting Mesdag-Zuivelfonds in Nieuwspoort Den Haag publiek de onderzoeksgegevens presenteren. Om dit op een professionele manier te kunnen doen  moeten de kosten voor...
Lees meer
07 februari 2020
/ Grondstoffen / Rundvee

Bezoek ons op de agridagen Ravels van 28 februari t/m 1 maart

Voergroep Zuid is met een stand aanwezig bij de 3de editie van de Agridagen Ravels. Een landbouwbeurs waar de focus ligt op de pluimvee-, varkens- en melkveehouderij. Ook de mechanisatie branche is vertegenwoordigd...
Lees meer
06 februari 2020
/ Algemeen / Rundvee

Gezonde voeding leidt tot gezonde klauwen en een hogere melkproductie

Om een hoge melkproductie te kunnen realiseren is het van belang dat koeien beschikken over gezonde klauwen en gezond beenwerk. Wanneer een koe last heeft van haar klauwen of beenwerk zal ze...
Lees meer
06 februari 2020
/ Algemeen / Rundvee

Extra aandacht voor bemesting

De bemesting van grasland is jaargetijde-, bodem en gewasafhankelijk. De basis van elk advies is de bodem. Vanuit bodemanalyses adviseren wij hoe u uw graslandbodems kunt verbeteren.
Lees meer