22 juli 2016

Masterclass Boeren met Toekomstsuccesvol afgerond

De Masterclass Boeren met Toekomst – met onderwerpen op gebied van management en ondernemerschap in de agribusiness – is door 15 deelnemers met succes afgerond. Zij ontvingen uit handen van cursusleider Twan Penninx van Voergroep Zuid het certificaat.

Masterclass
Voergroep Zuid wil een blijvende goede klantenbinding realiseren met de ondernemers van de toekomst. In dat kader hebben we studieprogramma voor jonge ondernemers georganiseerd. De doelstelling van dit project was om deze ondernemers verder te laten groeien in ondernemerschap en hun relatie met Voergroep Zuid te versterken.

De masterclass is gestart met een 2-daagse introductiereis naar Oost-Duitsland en werd opgevolgd door 8 seminars met verschillende onderwerpen op gebied van management en ondernemerschap. Dat betrof onder andere het inzicht krijgen in persoonlijke kwaliteiten, als ook  operationeel , financieel en risicomanagement, hoe ga ik met mijn omgeving om, om profilering ik mezelf en mijn bedrijf, bedrijfsoverdracht en persoonlijke missie. Allemaal onderwerpen die dagelijks spelen bij deze groep jonge ondernemers.

Twan Penninx blikt trots terug: “Wij hebben een boeiend en interactief programma aangeboden, door inbreng van verschillende interessante externe deskundigen en daarmee een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan het persoonlijk ontwikkelproces van deze ondernemers. Ook na het afsluiten van de masterclass blijven de contacten bestaan, zowel onderling als met Voergroep Zuid”.

Plannen voor een nieuwe masterclass zijn er zeker. De opzet en het programma  hebben zich nu al bewezen. Na de zomervakantie en evaluatie pakken we draad weer op.

Overige berichten

22 maart 2019
/ Geiten / Rundvee

Nieuwe rundveespecialisten

Sinds 1 januari heeft Voergroep Zuid twee nieuwe rundveespecialisten. Maurice Meeuwissen en Vincent Leemreize.
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Doorzaaien grasland nu het nog kan

Veehouders die de opbrengst van het grasland willen verhogen door percelen door te zaaien, kunnen dat het beste doen vóór 1 april. Doorzaaien is lucratief bij meer dan 10 procent open plekken...
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Ruim assortiment meststoffen

Voergroep Zuid biedt een ruim assortiment meststoffen aan voor grasland en maisland. Via onze leverancier Agrea kunnen ook andere meststoffen geleverd worden die niet binnen dit standaard assortiment vallen....
Lees meer
13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer