21 februari 2018

MASTERCLASS BOEREN MET TOEKOMST SUCCESVOL AFGEROND

De Masterclass Boeren met Toekomst – met onderwerpen op gebied van management en ondernemerschap in de agribusiness – is door 17 deelnemers met succes afgerond. Zij ontvingen uit handen van cursusleider Twan Penninx van Voergroep Zuid het certificaat.

Masterclass

Voergroep Zuid wil een blijvende goede klantenbinding realiseren met de ondernemers van de toekomst. In dat kader hebben we studieprogramma voor jonge ondernemers georganiseerd.

De doelstelling van dit project was om deze ondernemers verder te laten groeien in ondernemerschap en hun relatie met Voergroep Zuid te versterken.

De masterclass is gestart met een 2-daagse introductiereis naar Oost-Duitsland en werd opgevolgd door 8 seminars met verschillende onderwerpen op gebied van management en ondernemerschap.

 

Dat betrof onder andere het inzicht krijgen in persoonlijke kwaliteiten, als ook  operationeel , financieel en risicomanagement, hoe ga ik met mijn omgeving om, om profilering ik mezelf en mijn bedrijf, bedrijfsoverdracht en persoonlijke missie. Allemaal onderwerpen die dagelijks spelen bij deze groep jonge ondernemers.

Twan Penninx blikt trots terug: “Wij hebben een boeiend en interactief programma aangeboden, door inbreng van verschillende interessante externe deskundigen en daarmee een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan het persoonlijk ontwikkelproces van deze ondernemers. Ook na het afsluiten van de masterclass blijven de contacten bestaan, zowel onderling als met Voergroep Zuid”.

 

Plannen voor een derde masterclass zijn er zeker. De opzet en het programma  hebben zich bewezen. Na de evaluatie pakken we draad weer op.

Overige berichten

19 april 2019
/ Pluimvee

Extra aandacht voor ventilatie bij warm voorjaarsweer

Komende dagen worden lastige dagen qua ventilatie. ‘s Nachts is het relatief koud, terwijl overdag de 25 graden aangetikt wordt. Dit vraagt om extra aandacht voor het stalklimaat.
Lees meer
19 april 2019
/ Pluimvee

Hogere drogestofopname met natte voedering

Op een proefstal van Voergroep Zuid is een proef gedaan met natte voedering. De inname van droge stof per hen lag 3 procent hoger. Met een betere optimalisatie van de waterdosering is een nog hogere opname...
Lees meer
19 april 2019
/ Rundvee

Speciale aandacht voor droogstaande koeien

Een lagere voeropname tijdens de droogstand is funest voor de melkproductie in de nieuwe lactatie. Te vaak wordt vergeten droogstaande koeien te ondersteunen tijdens hittestress. Uit onderzoek blijkt...
Lees meer
19 april 2019
/ Rundvee

Hittestress kost melkveehouder 27.000 euro per jaar

Een zomer zoals in 2018, met een hittegolf die drie weken duurde, kost een melkveehouder met honderd koeien 27.000 euro (270 euro per koe per jaar*).
Lees meer