22 maart 2019

Nieuwe rundveespecialisten

Sinds 1 januari heeft Voergroep Zuid twee nieuwe rundveespecialisten. Maurice Meeuwissen en Vincent Leemreize.

Maurice Meeuwisen (48 jaar)

Maurice Meeuwisen is geboren op een melkveebedrijf in Bavel en woonachtig in Gilze. Na zijn opleiding op CAH Dronten heeft hij vijftien jaar gewerkt op een accountantsbureau als agrarisch relatiebeheerder rundvee. Daarna heeft hij tien jaar gewerkt als verkoper in de landbouwmechanisatie, waarvan acht jaar bij Abemec. Binnen het team herkauwers heeft Maurice de specialisatie ruwvoerwinning.

Vincent Leemreize (42 jaar)


Vincent Leemreize uit Duiven (Gld) heeft achttien jaar ervaring in de mengvoerbranche bij melkvee, vleesvee, geiten en schapen. Na HAS Deventer heeft hij zijn Nima A en B opleiding gehaald. Bij Voergroep Zuid krijgt hij als accountmanager rundvee de verantwoordelijkheid over de verkoop van rundvee- en geitenvoeders. Door zijn ‘praktijkvlieguren’ die hij de afgelopen achttien jaar heeft opgedaan, weet hij wat een veehouder vraagt van zijn mengvoerleverancier. “Voer en advies draait om het realiseren van goede prestaties waarbij de boer makkelijk en snel kan werken.”
 

Overige berichten

19 april 2019
/ Pluimvee

Extra aandacht voor ventilatie bij warm voorjaarsweer

Komende dagen worden lastige dagen qua ventilatie. ‘s Nachts is het relatief koud, terwijl overdag de 25 graden aangetikt wordt. Dit vraagt om extra aandacht voor het stalklimaat.
Lees meer
19 april 2019
/ Pluimvee

Hogere drogestofopname met natte voedering

Op een proefstal van Voergroep Zuid is een proef gedaan met natte voedering. De inname van droge stof per hen lag 3 procent hoger. Met een betere optimalisatie van de waterdosering is een nog hogere opname...
Lees meer
19 april 2019
/ Rundvee

Speciale aandacht voor droogstaande koeien

Een lagere voeropname tijdens de droogstand is funest voor de melkproductie in de nieuwe lactatie. Te vaak wordt vergeten droogstaande koeien te ondersteunen tijdens hittestress. Uit onderzoek blijkt...
Lees meer
19 april 2019
/ Rundvee

Hittestress kost melkveehouder 27.000 euro per jaar

Een zomer zoals in 2018, met een hittegolf die drie weken duurde, kost een melkveehouder met honderd koeien 27.000 euro (270 euro per koe per jaar*).
Lees meer