17 november 2017

Pigger; nieuw voerconcept voor de kraamstal

In Zuid-Nederland distribueert Voergroep Zuid het biggenvoerconcept Pigger van fabrikant Liprovit. Pigger is een uniek, nieuw voerconcept voor het vloeibaar bijvoeren van biggen in het kraamhok. Daarmee is het een welkome aanvulling op de kraamstalpakketten die Voergroep Zuid bij haar klanten inzet.

Het unieke voerconcept bestaat uit een voersysteem (de Pigger Feeder) en drie voeders: Pigger Prime Plus (elektrolytenmix/melkvervanger/igG-antistoffen), Pigger Cream (kant-en-klare UHT melk) en Pigger Peak (pre-speenkorrel). De Pigger Feeder kan per hok geïnstalleerd worden. Het unieke voersysteem laat biggen snel wennen aan zowel vloeibaar als vast voer. De feeder is makkelijk en zonder morsen te vullen en het vloeibaar voer (UHT-melk) blijft lang houdbaar.

Vanaf eerste dag na geboorte bijvoeren
Biggen kunnen vanaf de eerste dag na de geboorte bijgevoerd worden met Pigger. De zwakkere biggen - die weinig melk drinken bij de zeug - krijgen met de Piggerproducten toch voldoende nutriënten binnen, waardoor ze gewoon blijven groeien. Ook biggen die wel voldoende zeugenmelk binnen krijgen, kunnen met de Pigger producten hun dagelijkse behoefte aanvullen. Omdat de Pigger Feeder vloeibaar voer én korrels bevat, leren de jonge biggen snel vast voer opnemen.

Meer gespeende biggen bij eigen moederzeug
Pigger biedt volop mogelijkheden om biggen goed voor te bereiden op het speenmoment. Wanneer het speenproces soepel verloopt, geeft dit naast een vlotte opfokperiode ook een positieve uitwerking op de technische resultaten van de dieren wanneer ze op het vleesvarkensbedrijf zijn.

Lees meer over Pigger

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer