14 april 2017

Pluimvee-App landelijk nieuws!

Met meer dan 850 downloads is de Pluimvee-App van Voergroep Zuid een groot succes. Het succes is dan ook niet onopgemerkt gebleven. Op 11 april 2017 is een artikel gepubliceerd in De Volkskrant met als titel ‘app, wat zeg je van mijn kippen, zijn ze erg gestresst?’. Daarnaast was Jan Minten op 11 april 2017 - commercieel manager Pluimvee - te gast bij Radio 1 om een aantal vragen te beantwoorden van Jurgen van den Berg rondom het thema pikkerij. Ook werd het doel van de Pluimvee app en het belang voor de pluimveehouderij benadrukt. Zie onderstaand voor het artikel en het radiofragment. Op 14 april 2017 was Jan Minten te gast bij Radio Omroep Brabant. Ook hier om het doel en het belang van de Pluimvee-App toe te lichten. 

 

Radiofragment Radio 1

Radiofragment Omroep Brabant

Nieuwsartikel de Volkskrant

Nieuwsartikel volkskrant

Nieuwsartikel Eindhovens Dagblad

Nieuwsartikel Eindhovens Dagblad

 

Over de Pluimvee-App

De Pluimvee-App is samen met kennispartners WUR (Wageningen Universiteit) en Provimi Cargill ontwikkeld. De adviezen die voortvloeien uit de Pluimvee-App zijn daarnaast ook in samenwerking met Trouw Nutrition, DSM en Twilmij geformuleerd.

Met de Pluimvee App kan de pluimveehouder de kans op pikkerij voorspellen op zijn pluimveebedrijf. De app vermeldt middels een graadmeter de kans op pikkerij op het legpluimveebedrijf.  Daarnaast voorziet de Pluimvee App de pluimveehouder van adviezen per fase (opfok, aankomst legbedrijf, piekproductie), waardoor de pluimveehouder de kans op pikkerij gericht kan verkleinen op zijn  bedrijf. Het advies kan via één druk op de knop toegestuurd worden naar het e-mailadres van de gebruiker.

Naast het geven van adviezen biedt de Pluimvee-App nieuws, tips en handige meldingen voor het houden van (onbehandelde) hennen.

Download de Pluimvee-App

U kunt de Pluimvee-App GRATIS downloaden in de diverse appstores.

Klik hier om de Pluimvee-App te downloaden

Over Voergroep Zuid

Voergroep Zuid is een producent van mengvoeders en voergrondstoffen in Zuid-Nederland. Daarnaast beschikt Voergroep Zuid over een aantal niet-agrarische activiteiten (verzekeringsportefeuille Zuiderhuis en Retail. De financiële rendementen uit deze niet-agrarische activiteiten vloeien terug naar het diervoer en leveren een wezenlijke bijdrage aan het waarmaken van de missie van Voergroep Zuid: aantoonbaar meer rendement op het boerenerf.

1 op de 5 kippen in Zuid-Nederland krijgt voer van Voergroep Zuid. Als één van de grootste leveranciers van leghennenvoer in Zuid-Nederland neemt Voergroep Zuid verantwoordelijkheid in de kennisdeling over het houden van onbehandelde hennen.

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer