24 maart 2021

Ronald van de Ven nieuwe algemeen directeur Voergroep Zuid

Onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) wordt Ronald van de Ven (59) per 1 juli 2021 de nieuwe algemeen directeur van Voergroep Zuid. Hiermee haalt de coöperatie een zeer ervaren bestuurder in huis met veel ervaring in de mengvoerbranche. Op dit moment wordt de functie ad interim ingevuld door Roel Driessen, die daarnaast directeur is van de business units Financiële Dienstverlening (Zuiderhuis) en Retail. 

Van de Ven gaat leiding geven aan Topholding Voergroep Zuid, met daarin de drie business units: Voer & Grondstoffen, Financiële dienstverlening en Retail. Tot 1 maart jl. was Van de Ven in dienst bij Agrifirm, waar hij tot november 2020 de functie van directeur Noordwest-Europa bekleedde. Van de Ven werkte eerder als operationeel directeur bij ForFarmers en vervulde diverse directiefuncties bij Hendrix UTD (Nutreco). De transfer van Agrifirm naar Voergroep Zuid vindt plaats in goed wederzijds overleg. 

Voorzitter Geert van Bussel is blij met het voorgenomen besluit om Ronald van de Ven te benoemen tot nieuwe algemeen directeur. “Deze kandidaat weet haarfijn hoe de mengvoerbranche in elkaar zit en welke uitdagingen ons als coöperatie de komende jaren te wachten staan. Bovendien heeft hij veel ervaring met het coöperatieve bestuursmodel. Namens onze leden wens ik Ronald veel succes in zijn nieuwe functie bij onze mooie coöperatie.” 

Als het aan Van de Ven ligt, gaat hij in juli vol energie aan de slag om samen met zijn nieuwe collega’s van Voergroep Zuid de coöperatie verder uit te bouwen. “Voergroep Zuid is qua afzet uitgegroeid tot het vierde mengvoerbedrijf van Nederland en heeft de afgelopen jaren in Zuid-Nederland en Noord-België een stevige marktpositie opgebouwd. Dat is een mooie basis voor verdere groei. Daar ga ik samen met het team graag invulling aan geven.” 

Coöperatie Voergroep Zuid 

Voergroep Zuid is al 125 jaar een stabiele, coöperatieve partner voor haar leden en klanten. Zij produceert en levert vanuit vier productielocaties hoogwaardig veevoer en grondstoffen tegen een eerlijke prijs én voegt daarnaast waarde toe door middel van het delen van kennis en het geven van praktisch advies op het boerenerf. Hierbij hechten wij veel waarde aan een goede samenwerking met andere kennispartners en erfbetreders, waardoor wij samen onze leden en klanten optimaal ondersteunen bij het efficiënt en duurzaam produceren van melk, vlees en eieren. Zo verdienen wij geld voor boeren in plaats van aan boeren. Naast voer & grondstoffen leveren ook Zuiderhuis (financiële dienstverlening) en Retail (8 Welkoop-winkels en een Praxis) een belangrijke bijdrage aan het resultaat van onze mooie coöperatie. 

Overige berichten

27 juli 2021
/ Geiten / Pluimvee / Rundvee / Varkens

Voergroep Zuid speelt in op Smart farming trend

Sensortechnologie draagt bij aan efficiënte productie en logistiek
Lees meer
20 juli 2021
/ Geiten / Jubileum / Pluimvee / Rundvee / Varkens

Prachtig HAP, TRAP en STAP event in Deurne

Op zondag 18 juli organiseerde het Alpe d’HuZes Team van Voergroep Zuid een HAP, TRAP en STAP event voor medewerkers, leden, klanten en inwoners van Deurne en omgeving. De opbrengst van dit evenement...
Lees meer
06 juli 2021
/ Rundvee

‘Een robuuste veestapel die goed produceert’

Johan en Mariëlle van de Gevel wonen met hun drie kinderen Sam (5), Boet (3) en Puk (8 maanden) in Landhorst. Overal waar je kijkt zie je melkvee­ en varkensbedrijven, tractoren op het land en...
Lees meer
24 juni 2021
/ Varkens

Samen presteren je dieren beter!

Informatie delen wordt steeds belangrijker, zo ook tussen dierenarts en voerspecialisten. Met name de focus op ziektepreventie maakt dat voer steeds vaker onderwerp van gesprek is. Met name Modulaire Nutritie...
Lees meer

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.