03 juli 2015

Ruwvoer, de slagader van je bedrijf!

3 geslaagde studiedagen rundveehouderij

Voergroep Zuid heeft voor haar rundveehouders de studiedag “Ruwvoer, de slagader van je bedrijf!” georganiseerd. De drie bijeenkomsten bij respectievelijk familie Van den Akker in St.Oedenrode, familie Pustjens in Nederweert en familie Loeffen in Linden zijn door ruim 110 bezoekers bezocht.

Maak een plan
Piet Riemersma van de firma Van Iperen gaf als gastspreker een duidelijke visie over het belang van goed ruwvoer produceren weer. Riemersma: “In de toekomst zal de wereldbevolking stijgen en het aantal hectare landbouwareaal dalen. Het is essentieel dat de landbouw hierop inspeelt. Investeer in productie, bodem en dieren. De droge stof opbrengst per hectare moet naar boven en voer moet nog efficiënter omgezet worden in melk. Kijk van de koe uit naar de kuil, gewas en bodem. Denk goed na wat je in de bodem stopt, oftewel maak een plan!”.

Vertaalslag naar praktijk
Met een plan kan de vertaalslag van ruwvoer naar een optimaal rantsoen gemaakt worden. Erik Boterman, nutritionist Voergroep Zuid, gaf een toelichting aan de hand van  kuiluitslagen uit de praktijk en benoemde hierbij de belangrijkste aandachtspunten.

Bedrijfsbezoeken
Alle drie de dagen waren de deelnemers aan de studiedag ook welkom op het bedrijf van een collega rundveehouder. Tijdens de bedrijfsbezoeken gaven de ondernemers een toelichting over hun eigen bedrijf. De ruwvoeropslag werd door Piet Riemersma extra toegelicht, zo kwamen op het eind van de dag, de theorie en de praktijk mooi samen.

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer