24 juni 2021

Samen presteren je dieren beter!

Informatie delen wordt steeds belangrijker, zo ook tussen dierenarts en voerspecialisten. Met name de focus op ziektepreventie maakt dat voer steeds vaker onderwerp van gesprek is. Met name Modulaire Nutritie past goed bij deze vernieuwde visie. Een goede samenwerking tussen dierenarts en voerspecialist zorgt daarnaast voor een goed plan van aanpak en een eenduidig advies, maar ook op het gebied van management is een goede sparringpartner welkom. Zo creëren we een écht farmteam rondom het bedrijf, waarbij de doelen van de ondernemer centraal staan!

Waar de focus voorheen vooral lag op het genezen van dieren, ligt de focus tegenwoordig meer op het gezond houden van dieren. Een goede samenwerking tussen voer(adviseur) en dierenarts is hierin essentieel. Beide in hun specialisme, om samen te werken aan een gezamenlijk doel: Een optimaal financieel resultaat voor de lange termijn.

Samenwerken als farmteam

Deze samenwerking noemen we ook wel een farmteam. In een farmteam werken praktijk en wetenschap samen, waarbij het behalen van een maximaal rendement centraal staat. Hierin creëer je een team van specialisten rondom jouw bedrijf. Denk aan een voerspecialist, dierenarts, specialist in genetica en een klimaat- en waterexpert. Alles met het oog op welzijn, duurzaamheid, milieu, kostprijs en het rendement.

In deze samenwerking werken de praktijk en wetenschap samen aan een gezamenlijk doel. Waar de voeradviseur voornamelijk adviseert vanuit een praktisch oogpunt, ondersteund door wetenschappelijke kennis van nutritie, werkt bijvoorbeeld een dierenarts vanuit een wetenschappelijke visie.

Blik op diergezondheid

Om tot dit optimale financiële resultaat te komen kijken we als Voergroep Zuid met een integrale blik naar het rendement op het boerenerf. Een optimaal rendement wordt dan ook alleen behaald zodra voer, gezondheid en management alle drie top zijn.

Onderdeel van deze integrale aanpak is het veelbelovende Modulaire Nutritie. Binnen Modulaire Nutritie kun je nutriëntenneutraal gezondheidsmodules inzetten op het moment dat je varkens dat nodig hebben. Hierdoor verliest je voer niet aan energiewaarde, maar wordt het uitgerust met een extra gezondheidsondersteuning via een module.

Deze gezondheid, en dan met name darmgezondheid, is een belangrijke gemene deler tussen specialist van Voergroep Zuid en de dierenarts. Binnen Modulaire Nutritie wordt vooral gefocust op deze gezondheid. Met gezonde dieren kun je namelijk het genetisch potentieel van je dieren benutten, wat je ook meer werkplezier oplevert. Daarnaast is het voer modulair opgebouwd. Dit maakt het gemakkelijk om te benchmarken tussen eerdere rondes, maar ook met andere bedrijven die Modulair voeren.

Meer weten over wat een goed farmteam voor jouw bedrijf op kan leveren?

Bekijk hier de video!

Overige berichten

26 oktober 2021
/ Geiten / Pluimvee / Rosé / Rundvee / Varkens / Vleesvee

Masterclass Agri-business weer van start met tweedaagse introductiereis!

Met de tweedaagse introductiereis hebben 15 deelnemers de Masterclass Agri-business weer afgetrapt. De Masterclass prikkelt deelnemers door middel van een introductiereis en 8 seminars om na te denken...
Lees meer
20 oktober 2021
/ Pluimvee

Fotoserie Pluimveeweb: 'Techniek is de toekomst om milieu minder te belasten'

Jos en Gerry Mans bouwden een nieuwe stal op hun legpluimveebedrijf en zorgboerderij in het Limburgse Weert. Een stal voor biologische leghennen, met oog voor biodiversiteit, maatschappelijke verbinding...
Lees meer
12 oktober 2021
/ Pluimvee

Met passie en open blik gaan voor kwaliteit en efficiëntie

“Wij zijn geen pluimveehouders die alleen willen scoren met goede technische cijfers. De basis is voor ons het saldo wat onder de streep overblijft. De kwaliteit – prijs verhouding van het...
Lees meer
05 oktober 2021
/ Directie

Voergroep Zuid versterkt haar positie in financiële dienstverlening

Zuiderhuis, het assurantiebedrijf van Voergroep Zuid, gaat per 1 januari 2022 fuseren met branchegenoot Rivez. “Hiermee ontstaat één van de krachtigste assurantiebedrijven van Zuidoost-Nederland...
Lees meer

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.