24 juni 2021

Samen presteren je dieren beter!

Informatie delen wordt steeds belangrijker, zo ook tussen dierenarts en voerspecialisten. Met name de focus op ziektepreventie maakt dat voer steeds vaker onderwerp van gesprek is. Met name Modulaire Nutritie past goed bij deze vernieuwde visie. Een goede samenwerking tussen dierenarts en voerspecialist zorgt daarnaast voor een goed plan van aanpak en een eenduidig advies, maar ook op het gebied van management is een goede sparringpartner welkom. Zo creëren we een écht farmteam rondom het bedrijf, waarbij de doelen van de ondernemer centraal staan!

Waar de focus voorheen vooral lag op het genezen van dieren, ligt de focus tegenwoordig meer op het gezond houden van dieren. Een goede samenwerking tussen voer(adviseur) en dierenarts is hierin essentieel. Beide in hun specialisme, om samen te werken aan een gezamenlijk doel: Een optimaal financieel resultaat voor de lange termijn.

Samenwerken als farmteam

Deze samenwerking noemen we ook wel een farmteam. In een farmteam werken praktijk en wetenschap samen, waarbij het behalen van een maximaal rendement centraal staat. Hierin creëer je een team van specialisten rondom jouw bedrijf. Denk aan een voerspecialist, dierenarts, specialist in genetica en een klimaat- en waterexpert. Alles met het oog op welzijn, duurzaamheid, milieu, kostprijs en het rendement.

In deze samenwerking werken de praktijk en wetenschap samen aan een gezamenlijk doel. Waar de voeradviseur voornamelijk adviseert vanuit een praktisch oogpunt, ondersteund door wetenschappelijke kennis van nutritie, werkt bijvoorbeeld een dierenarts vanuit een wetenschappelijke visie.

Blik op diergezondheid

Om tot dit optimale financiële resultaat te komen kijken we als Voergroep Zuid met een integrale blik naar het rendement op het boerenerf. Een optimaal rendement wordt dan ook alleen behaald zodra voer, gezondheid en management alle drie top zijn.

Onderdeel van deze integrale aanpak is het veelbelovende Modulaire Nutritie. Binnen Modulaire Nutritie kun je nutriëntenneutraal gezondheidsmodules inzetten op het moment dat je varkens dat nodig hebben. Hierdoor verliest je voer niet aan energiewaarde, maar wordt het uitgerust met een extra gezondheidsondersteuning via een module.

Deze gezondheid, en dan met name darmgezondheid, is een belangrijke gemene deler tussen specialist van Voergroep Zuid en de dierenarts. Binnen Modulaire Nutritie wordt vooral gefocust op deze gezondheid. Met gezonde dieren kun je namelijk het genetisch potentieel van je dieren benutten, wat je ook meer werkplezier oplevert. Daarnaast is het voer modulair opgebouwd. Dit maakt het gemakkelijk om te benchmarken tussen eerdere rondes, maar ook met andere bedrijven die Modulair voeren.

Meer weten over wat een goed farmteam voor jouw bedrijf op kan leveren?

Bekijk hier de video!

Overige berichten

23 september 2021
/ Duurzaamheid & Innovatie / Varkens

Maatschappelijk verantwoord produceren in de keten

Voergroep Zuid wil actief bijdragen aan een duurzame veehouderij en daarmee een eerlijk en transparant beeld geven van de sector. De varkenshouderij heeft door de jaren heen enorme stappen gemaakt en dat...
Lees meer
22 september 2021
/ Varkens

De Dutch Pork Expo gaat door op 12 & 13 oktober a.s.!

Eindelijk gaan de deuren van deze vakbeurs voor de varkenshouderij weer open, dit keer in de Brabanthallen Den Bosch. Ook Voergroep Zuid is van de partij en graag nodigen wij jou uit om met ons te proosten...
Lees meer
11 september 2021
/ Pluimvee

Keuze voor biologisch biedt perspectief

Lang was het onzeker of er voor José van Gog-Van Deursen een toekomst was in de legpluimveehouderij van haar ouders. Het bedrijf was eigenlijk te klein voor reguliere eierproductie. Een keuze voor...
Lees meer
07 september 2021
/ Geiten / Rundvee

Grote interesse voor studiedag ‘Eiwit van eigen land’

Voor het eerst in maanden was het weer mogelijk om een studiedag ‘live’ te organiseren. Daar is dankbaar gebruik van gemaakt. De 50 deelnemersplaatsen waren binnen de kortste keren gevuld....
Lees meer

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.