25 november 2018

Start-voeders: voor soepel aflammeren én opstarten

Om de overgang van dracht naar lactatie soepel te laten verlopen, heeft Voergroep Zuid een unieke reeks Start-voeders. Alle Start-voeders kenmerken zich door een hoog aandeel energie, goed opneembare mineralen, aanwezigheid van endo- én mycotoxinebinders, een leversondersteuner en humuszuren die de weerstand verhogen. De combinatie van deze kenmerken is uniek in de geitenhouderij.

De laatste zes weken van de dracht is de gewichtstoename van de lammeren 80 procent. Door die toename van gewicht, en omvang, zal de drogestofopname van de geiten dalen. Hierdoor is het van groot belang dat de kilogrammen voer die de dieren opnemen de juiste elementen bevatten. Vooral een goed functionerende en actieve lever is in deze periode van groot belang. De reeks Startvoeders houden uw geiten fit en gezond zodat ze makkelijk aflammeren en vlot starten met de melkproductie. Kies hieronder het Startvoer dat het best bij uw bedrijfssituatie past.
 
9490 OG GB Correctie Start 1 - 200 gr/geit/dag
Hoog geconcentreerde brok met extra bestendig zetmeel. Past perfect bij bedrijven met een hoog aandeel (kuil)gras in het rantsoen. Te voeren vanaf zes weken vóór aflammeren tot vier weken na aflammeren.

89620 OG Geitenbrok Start 2 - 500 gr/geit/dag
Iets minder geconcentreerde brok, wel met extra bestendig zetmeel. Past perfect bij bedrijven met een hoog aandeel (kuil)gras in het rantsoen. Te voeren vanaf zes weken vóór aflammeren tot vier weken na aflammeren.

89630 OG Geitenbrok Start 3 - 200 gr/geit/dag
Hoog geconcentreerde brok met laag aandeel bestendig zetmeel. Past perfect bij bedrijven met een hoog aandeel mais in het rantsoen. Te voeren vanaf zes weken vóór aflammeren tot vier weken na aflammeren.

89640 OG Geitenbrok Start 4 - 500 gr/geit/dag
Iets minder geconcentreerde brok met laag aandeel bestendig zetmeel. Past perfect bij bedrijven met een hoog aandeel mais in het rantsoen. Te voeren vanaf zes weken vóór aflammeren tot vier weken na aflammeren.
 
89660 OG Geitenbrok Start 6 - 1000 gr/geit/dag
Minder geconcentreerde brok met tussenniveau aan bestendig zetmeel. Past perfect bij bedrijven met een hoog aandeel krachtvoer in het rantsoen. Te voeren vanaf zes weken vóór aflammeren tot vier weken na aflammeren.
 
89670 OG Geitenbrok start compleet - 1500 gr/geit/dag
Minder geconcentreerde brok met tussenniveau aan bestendig zetmeel. Past perfect bij bedrijven met een hoog aandeel krachtvoer in het rantsoen. Te voeren vanaf zes weken vóór aflammeren tot vier weken na aflammeren.
 
89680 OG Geitenbrok Start Lactatie - 500 gr/geit/dag
Voor een optimale start van de lactatie. Bevat makkelijk verteerbare voedingsstoffen. Te voeren na aflammeren tot aan honderd dagen lactatie.

Raadpleeg uw specialist of bel met onze verkoopbinnendienst: 088 730 05 00.

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer