09 april 2019

Succesvolle Studiedag "Vloeren kijken"

Door de aangescherpte ammoniakeisen in Noord Brabant moeten oudere stallen (meer dan 20 jaar oud) in 2022 aangepast zijn én dient er al vóór 1 januari 2020 een vergunningaanvraag ingediend te zijn. In veel melkvee- en jongveestallen is het aanpassen van de vloer een methode om aan de voorwaarden te voldoen.

 

Op maandag 8 april 2019 bood Voergroep Zuid, in samenwerking met Roba Advies, de mogelijkheid om met eigen ogen te zien hoe verschillende vloersystemen in de praktijk werken. De dag werd gestart met een uitleg van de Brabantse regelgeving met betrekking tot het vergunning- en bouwtraject. Tevens werden de meest voorkomende systemen besproken. Daarna namen de 55 deelnemers een kijkje op drie verschillende melkveebedrijven. Op deze bedrijven zijn verschillende vloersysteem in gebruik en gaf de melkveehouder uitleg over de afwegingen en ervaringen die sinds het gebruik van de vloer zijn opgedaan.

Was je er niet bij, maar wil je er meer over weten? Neem dan contact op met John van den Hombergh: jvdhombergh@voergroepzuid.nl, tel +31651594697. 

Overige berichten

19 april 2019
/ Pluimvee

Extra aandacht voor ventilatie bij warm voorjaarsweer

Komende dagen worden lastige dagen qua ventilatie. ‘s Nachts is het relatief koud, terwijl overdag de 25 graden aangetikt wordt. Dit vraagt om extra aandacht voor het stalklimaat.
Lees meer
19 april 2019
/ Pluimvee

Hogere drogestofopname met natte voedering

Op een proefstal van Voergroep Zuid is een proef gedaan met natte voedering. De inname van droge stof per hen lag 3 procent hoger. Met een betere optimalisatie van de waterdosering is een nog hogere opname...
Lees meer
19 april 2019
/ Rundvee

Speciale aandacht voor droogstaande koeien

Een lagere voeropname tijdens de droogstand is funest voor de melkproductie in de nieuwe lactatie. Te vaak wordt vergeten droogstaande koeien te ondersteunen tijdens hittestress. Uit onderzoek blijkt...
Lees meer
19 april 2019
/ Rundvee

Hittestress kost melkveehouder 27.000 euro per jaar

Een zomer zoals in 2018, met een hittegolf die drie weken duurde, kost een melkveehouder met honderd koeien 27.000 euro (270 euro per koe per jaar*).
Lees meer