28 september 2016

Temperatuurverschillen dag en nacht lopen op, uw stalklimaat veranderd

De temperaturen dalen weer en dat heeft gevolgen voor het klimaat in uw stal. Daarom onderstaand wat praktische ventilatie tips, zodat u niet verrast wordt. 

Tips ventilatie bij lagere buitentemperaturen:

  • Staat de minimum ventilatie niet te hoog? Controleren met CO2-metingen.
  • Houdt elke dag minimum en maximum temperatuur per afdeling in de gaten. Minimum temperatuur mag maximaal 0,5 graad onder de verwarmingstemperatuur liggen.
  • Kloppen de stooklijninstellingen? Werken alle verwarmingskleppen goed? Hebben de verwarmingsketels hun jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad?
  • Per ventilatiesysteem bekijken of de luchtinlaat naar de afdeling toe verkleind moet worden, om ook bij lagere ventilatieniveaus de gewenste onderdruk en hiermee een goede luchtverdeling over de hele afdeling te krijgen.
  • Zijn de lagers van de meetventilatoren nog in orde zodat zij ook bij lage ventilatieniveau ’s de juiste hoeveelheid lucht  meten. 
  • Bedenk dat koude lucht altijd zwaarder is dan warme lucht en koude lucht dus altijd de neiging heeft om naar beneden te zakken.

Overige berichten

22 maart 2019
/ Geiten / Rundvee

Nieuwe rundveespecialisten

Sinds 1 januari heeft Voergroep Zuid twee nieuwe rundveespecialisten. Maurice Meeuwissen en Vincent Leemreize.
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Doorzaaien grasland nu het nog kan

Veehouders die de opbrengst van het grasland willen verhogen door percelen door te zaaien, kunnen dat het beste doen vóór 1 april. Doorzaaien is lucratief bij meer dan 10 procent open plekken...
Lees meer
22 maart 2019
/ Algemeen

Ruim assortiment meststoffen

Voergroep Zuid biedt een ruim assortiment meststoffen aan voor grasland en maisland. Via onze leverancier Agrea kunnen ook andere meststoffen geleverd worden die niet binnen dit standaard assortiment vallen....
Lees meer
13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer