20 april 2018

Voergroep Zuid ligt op koers

Stabiele verkoop in krimpende markten
Voergroep Zuid, met activiteiten in Diervoer, Retail en Verzekeringen heeft in 2017 stabiele tot groeiende omzetten laten zien. Diervoer (mengvoer en grondstoffen) vertoonde een stabiele afzet in een krimpende markt, terwijl Retail (+5,3%) en Verzekeringen(+4,2%)  meer omgezet hebben in 2017. Met dit resultaat ligt Voergroep Zuid op tempo en op koers van de nieuw ingezette strategie.

Algemeen Directeur Wim Maaskant: “In 2017 hebben we een nieuwe koers uitgezet, met focus op agrarische activiteiten en een positieve bijdrage van niet-agrarische activiteiten. In 2017 hebben we flinke stappen gezet in de realisatie daarvan richting 2020. Als coöperatie hanteren we het principe “geld verdienen vóór boeren in plaats van áán boeren” en het is goed om te zien dat onze niet-agrarische activiteiten positief bijdragen en dat we erin geslaagd zijn om - ondanks de krimpende markt - de diervoervolumes nagenoeg gelijk te houden. We hebben de strategie handen en voeten gegeven. Dit doen we door een enorme inzet van onze medewerkers.

Aantoonbaar rendement op het boerenerf
Commercieel Manager Nicolien Peters vertelt verder: “We hebben in de afgelopen jaren bewezen dat we aantoonbaar meer rendement op het boerenerf realiseren door onze toegevoegde waarde. Deze zogenaamde Voer+ aanpak leidt tot betere integrale productie- en bedrijfsresultaten bij de boerenondernemers. Het betreft het succesvol bepalen en implementeren van de juiste voerstrategieën voorzien van het juiste toepassingsadvies door onze specialisten.”

Voergroep Zuid geeft aan de koers te gaan versterken middels een gefocuste organisatie waarbij verdere efficiency en effectiviteitsslagen gemaakt worden. Wim Maaskant: “Ook de niet-agrarische activiteiten (red: Zuiderhuis en de retail activiteiten) dragen positief bij aan het resultaat van de groep en daar zijn we trots op. We voeren bij alle business units het tempo op om de doelen in 2020 te behalen”.

Voergroep Zuid legt de focus op haar agrarische activiteiten. De verkoop van Das Publishers – uitgever van het Weekblad voor Deurne, Peelbelang, ’t Contact en het Weekblad voor Gemert-Bakel -  was daarom een logisch gevolg om de continuïteit van DAS Publishers te waarborgen.

Kerncijfers 2017

 

2017

2016

Afzet voer & grondstoffen in tonnen

788.268

802.272

Omzet (x €1.000)

235.921

280.004

Resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening (x € 1.000)

1.255

244

Netto-resultaat (x € 1.000)

775

355

Balanstotaal (x € 1.000)

72.756

65.011

Eigen vermogen (in % van het balanstotaal)

60,1

66,0

Aantal leden

849

842

Aantal medewerkers (FTE)

315

329

Overige berichten

17 november 2020
/ Algemeen / Geiten / Pluimvee / Rundvee / Varkens

Algemeen directeur Wim Maaskant gaat na vier enerverende jaren met pensioen

Geert van Bussel neemt afscheid van Wim Maaskant
Lees meer
12 november 2020
/ Geiten

‘Geiten zijn zuivere dieren en heel prettig in omgang!’

Mark (42) en Yvonne(41) Wouters hebben een melkgeitenbedrijf en samen met hun twee kinderen (7 en 10 jaar oud) wonen ze in Hilvarenbeek. Ook de vader van Mark (Giel,73) is nog actief binnen het bedrijf....
Lees meer
29 oktober 2020
/ Algemeen / Alle diergroepen / Grondstoffen / Pluimvee

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf in Altforst

In Altforst (gemeente West Maas en Waal) is bij een bedrijf met vleeskuikenouderdieren vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus...
Lees meer
09 september 2020
/ Algemeen

AgriFriends trapt af met actie 'Wordt boer voor één dag'

Om boer en burger te verbinden, werkt Voergroep Zuid met ketenpartijen samen via AgriFriends. Een platform waarbij boer en burger samen de dialoog aan gaan, met het Philips Stadion als centrale ontmoetingsplek....
Lees meer

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.