05 oktober 2021

Voergroep Zuid versterkt haar positie in financiële dienstverlening

Zuiderhuis, het assurantiebedrijf van Voergroep Zuid, gaat per 1 januari 2022 fuseren met branchegenoot Rivez. “Hiermee ontstaat één van de krachtigste assurantiebedrijven van Zuidoost-Nederland dat de potentie heeft om verder door te groeien”, aldus algemeen directeur Ronald van de Ven van Voergroep Zuid. “Het versterken van de positie van ons verzekeringsbedrijf is in het belang van onze leden. Hiermee leggen we een stevig fundament onder onze strategische plannen om de veevoeractiviteiten van Voergroep Zuid in Nederland en België verder uit te bouwen.”

Beide bedrijven zijn financiële dienstverleners op het gebied van assurantiën, hypotheken en pensioenen. De werkgebieden en de portefeuilles sluiten perfect op elkaar aan. Waar Zuiderhuis kantoren heeft in Weert, Deurne, Horn en Roermond, heeft Rivez kantoren in Helmond, Venlo en Veghel. De nieuwe combinatie is goed voor ruim EUR 20 miljoen omzet en telt na de samenvoeging 170 medewerkers. De samenvoeging van Rivez en Zuiderhuis is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de AFM.

Zuiderhuis

Zuiderhuis is al meer dan 100 jaar een belangrijk onderdeel van Voergroep Zuid, het grootste mengvoerbedrijf van Zuid Nederland. Op het gebied van verzekeringen en financieel advies is Zuiderhuis een begrip in haar werkgebied. Een innovatief bedrijf dat sterk is in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en bekend staat om haar persoonlijke klantbenadering.

Roel Driessen, directeur van Zuiderhuis en beoogd algemeen directeur van het nieuwe fusiebedrijf, kijkt met veel vertrouwen naar de toekomst. “Door samen te werken kunnen we onze klanten nog beter bedienen met meer specialistische kennis en een breder productenpakket. Via verdere digitalisering gaan we onze efficiency en klantbediening verder verbeteren. Bovendien zijn we samen in staat om sneller te groeien in een competitieve markt. Deze lokale krachtenbundeling biedt volop perspectief voor klanten, medewerkers en aandeelhouders.”

Rivez

Rivez is in 1997 opgericht en is gespecialiseerd in het adviseren op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening. Rivez heeft een sterkte marktpositie opgebouwd in het verzekeren van woningcorporaties en commercieel vastgoed. De afgelopen jaren versterkte Rivez zich middels overnames van diverse assurantiebedrijven, telkens met behoud van hun regionale identiteit.

Rivez directeuren Gerard Groot en Wiljon Schepers zijn blij met het samen gaan en vinden de samenwerking in Oost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg een schot in de roos. Dit leidt tot extra groei. Ook op het gebied van management en specialistische kennis vullen we elkaar perfect aan.”

Soderberg & Partners

Om haar groeistrategie te versnellen is Rivez in 2019 een partnership aangegaan met het Zweedse Söderberg & Partners. “De fusie van Rivez met Zuiderhuis past perfect in de strategie van Söderberg & Partners om een sterke lokale positie op te bouwen in de Nederlandse verzekerings-, pensioen- en financiële-adviesmarkt”, zegt Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Nederland. “Zowel onze bestaande partner Rivez als Zuiderhuis zagen zelf de voordelen van de gecombineerde regiodekking en daar staan wij volledig achter. De ervaring, kracht en capaciteit die we hiermee behalen biedt mooie kansen.”

Coöperatie Voergroep Zuid 

Voergroep Zuid is al 125 jaar een stabiele, coöperatieve partner voor haar leden en klanten. Wij produceren en leveren vanuit vier productielocaties hoogwaardig voer en grondstoffen tegen een eerlijke prijs én voegen daarnaast waarde toe door middel van het delen van kennis en het geven van praktisch advies op het boerenerf.​ Hierbij hechten wij veel waarde aan een goede samenwerking met andere kennispartners en erfbetreders, waardoor wij samen onze leden en klanten optimaal ondersteunen bij het efficiënt en duurzaam produceren van melk, vlees en eieren. Zo verdienen wij geld voor boeren in plaats van aan boeren. Naast voer & grondstoffen leveren ook Zuiderhuis (financiële dienstverlening) en Retail (8 Welkoopwinkels en een Praxis) een belangrijke bijdrage aan het resultaat van onze mooie coöperatie. 

Overige berichten

26 oktober 2021
/ Geiten / Pluimvee / Rosé / Rundvee / Varkens / Vleesvee

Masterclass Agri-business weer van start met tweedaagse introductiereis!

Met de tweedaagse introductiereis hebben 15 deelnemers de Masterclass Agri-business weer afgetrapt. De Masterclass prikkelt deelnemers door middel van een introductiereis en 8 seminars om na te denken...
Lees meer
20 oktober 2021
/ Pluimvee

Fotoserie Pluimveeweb: 'Techniek is de toekomst om milieu minder te belasten'

Jos en Gerry Mans bouwden een nieuwe stal op hun legpluimveebedrijf en zorgboerderij in het Limburgse Weert. Een stal voor biologische leghennen, met oog voor biodiversiteit, maatschappelijke verbinding...
Lees meer
12 oktober 2021
/ Pluimvee

Met passie en open blik gaan voor kwaliteit en efficiëntie

“Wij zijn geen pluimveehouders die alleen willen scoren met goede technische cijfers. De basis is voor ons het saldo wat onder de streep overblijft. De kwaliteit – prijs verhouding van het...
Lees meer
28 september 2021
/ Varkens

“Splitsuckling bij meer dan de helft van de tomen”

De afgelopen jaren is er een duidelijke stijgende trend in het aantal geboren biggen. Toch presteren bedrijven het om een dalende uitval en betere speenkwaliteit te realiseren. Met behulp van een database...
Lees meer

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.