21 januari 2019

Voor elk bedrijf een passend voer

Elk bedrijf is anders. Om op uw bedrijf de beste technische en financiële resultaten te realiseren, heeft Voergroep Zuid een uitgebreid assortiment melkgeitenvoeders.

Er zijn vier lijnen:

  • Profijt
  • Plus
  • Prestatie
  • Prestige

Profijt-lijn:
De voeders uit de Profijt-lijn bevatten goede grondstoffen en wordt geoptimaliseerd op prijs per 100 kg. Door deze manier van optimaliseren kan de grondstofsamenstelling per levering iets variëren. Nutritioneel zijn deze voeders altijd gelijk. Geitenbedrijven met een optimale huisvesting, diergezondheid en management realiseren met deze voeders een lage kostprijs.

Plus-lijn:
De voeders uit de Plus-lijn bevatten goede grondstoffen en worden ook geoptimaliseerd op prijs per 100 kg. Verschil met de Profijt-lijn is dat elke grondstof slechts zeer beperkt kan wijzigen per keer optimaliseren. Hierdoor heeft u een zeer stabiel voer voor een scherpe prijs per 100 kg. Geitenbedrijven met een optimale huisvesting, diergezondheid en management realiseren met deze voeders een goede productie met een lage kostprijs.

Prestatie-lijn:
De Prestatie-lijn bevat luxere grondstoffen die goed benutbaar zijn voor de geiten, voor het behalen van hoge technische en financiële resultaten. Deze voeders beschikken over een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Met de Prestatie-voeders krijgen geitenhouders veel waar voor hun geld.

Prestige-lijn:
De Prestige-voeders bevatten extra toevoegingen en vitaminen die de vertering en diergezondheid ondersteunen. Ook worden er grondstoffen gebruikt die makkelijk verteren. Voor bedrijven die absolute topresultaten nastreven heeft de Prestige-lijn de beste prijs/kwaliteitverhouding.

Overige berichten

19 april 2019
/ Pluimvee

Extra aandacht voor ventilatie bij warm voorjaarsweer

Komende dagen worden lastige dagen qua ventilatie. ‘s Nachts is het relatief koud, terwijl overdag de 25 graden aangetikt wordt. Dit vraagt om extra aandacht voor het stalklimaat.
Lees meer
19 april 2019
/ Pluimvee

Hogere drogestofopname met natte voedering

Op een proefstal van Voergroep Zuid is een proef gedaan met natte voedering. De inname van droge stof per hen lag 3 procent hoger. Met een betere optimalisatie van de waterdosering is een nog hogere opname...
Lees meer
19 april 2019
/ Rundvee

Speciale aandacht voor droogstaande koeien

Een lagere voeropname tijdens de droogstand is funest voor de melkproductie in de nieuwe lactatie. Te vaak wordt vergeten droogstaande koeien te ondersteunen tijdens hittestress. Uit onderzoek blijkt...
Lees meer
19 april 2019
/ Rundvee

Hittestress kost melkveehouder 27.000 euro per jaar

Een zomer zoals in 2018, met een hittegolf die drie weken duurde, kost een melkveehouder met honderd koeien 27.000 euro (270 euro per koe per jaar*).
Lees meer