20 juli 2018

Voorkom hittestress met Coolcow Droogstand

Het unieke product Coolcow Droogstand voorkomt hittestress bij droogstaande koeien. De koeien blijven fit en maken na afkalven een vliegende lactatiestart.

Hittestress bij droogstaande koeien is funest voor de melkproductie in de volgende lactatie. Uit onderzoek blijkt dat deze dieren gedurende de droogstand 10 procent minder voer opnemen, minder in gewicht toenemen en gedurende de eerste zes weken van de lactatie ruim 20 procent minder melk geven.

Gaat zuchtvorming tegen
Coolcow Droogstand (code 13467) bevat een unieke buffer die de zuurtegraad van pens en het bloed op peil houdt. In Coolcow Droogstand zitten geen anionische zouten waardoor zuchtvorming wordt tegengegaan. Levende gisten zorgen voor een goede penswerking en uitdroging van lichaamscellen wordt tegengegaan door osmolieten.

Gehele droogstand voeren
Anders dan veel gangbare producten kan Coolcow Droogstand de gehele droogstand gevoerd worden. 100 gram per koe per dag is voldoende voor gezonde koeien en een vliegende start van de lactatie. Raadpleeg uw specialist voor meer informatie.

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer