19 december 2015

Waakzaamheid voor CL

LTO Nederland vraagt geitenhouders besmettingen met CL te melden. Bij twijfel is het raadplegen van de dierenarts aan te bevelen. 

Voorkomen van besmettingen kan met het hanteren van een gesloten bedrijfsvoering, aangevoerde dieren in quarantaine zetten en de hygiëneregels in acht te nemen. Dat geldt ook voor externen die het bedrijf bezoeken, geef ze bedrijfskleding en -laarzen aan.
Om zeker te zijn of de besmetting wel of niet voorkomt raadt LTO aan de dierenarts een klinische inspectie uit te laten voeren. Zorg bij het nemen van een steekproef dat vooral oudere dieren worden getapt, verdeeld over de verschillende potten. Bij twijfel, tap dan wat vaker of juist de aangevoerde dieren.

Stalrenovatie
Ook het verwijderen van houten onderdelen bij stalrenovatie en deze te vervangen door gladde materialen in de stal zoals ijzer en kunststof, helpt. Dit is makkelijk te reinigen zodat de bacterie niet lang kan overleven. De LTO-vakgroep geitenhouderij neemt het initiatief om de besmette bedrijven met elkaar te vergelijken om te zien of de besmettingsroute duidelijk wordt. Daarbij wordt externe deskundigheid ingeschakeld.

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer