20 juli 2018

Zomertip: likemmer voor jongvee

Het komt vaak voor dat gedurende de weideperiode de voorraad sporenelementen in het dier afneemt door onvoldoende mineralenvoorziening. Dit kan leiden tot een toename van nageboorte-, celgetal- en mastitisproblemen tijdens de eerste lactatie.

Naast nadelige effecten voor de koe zelf, kan een mineralentekort ook zorgen voor een verminderde weerstand van het kalf dat geboren wordt uit deze vaarzen. Zeker in deze warme en droge zomer kan het weidend jongvee een extra steun in de rug gebruiken.

Aanvullen tekort weidegras
Rupromin mineralenemmers zijn een handige en praktische manier om uw vee tijdens de weideperiode van de noodzakelijke mineralen te voorzien. Ze vullen de tekorten van weidegras voor mineralen en spoorelementen aan (zie grafiek) en voorzien in extra vitamines. Hierdoor zorgen ze voor een optimaal behoud van de vruchtbaarheid en weerstand. Mineralenemmers zijn weerbestendig en kunnen dus zowel in de stal als op de weide gebruikt worden, zodat de dieren naar eigen behoefte vitaminen en mineralen op kunnen nemen.

Complete aanvulling
Rupromin bevat pensbestendig selenium en het natuurlijke antioxidant Proviox. Het is verkrijgbaar in emmers van 25 kg en kuipen van 70 kg. Voor meer informatie neem contact op met uw specialist of de verkoop binnendienst via 088-7300500.

Overige berichten

13 maart 2019

Succesvolle bijeenkomst ‘Coöperatief Ondernemerschap’

Maandagavond 11 maart was er een leden/ klantenbijeenkomst georganiseerd in het Philips Stadion in Eindhoven. De opkomst voor deze inspirerende avond was hoog. Onder het thema ‘’Samen beter...
Lees meer
08 maart 2019
/ Algemeen / Geiten / Rundvee

Voorjaarsactie kuilfolie en nieuwe folder Weidemengsels

Voorjaarsactie folie Van 8 maart t/m 8 april ontvangt u 10% korting op het hele assortiment kuilfolie. De kuilfolie is te bestellen via de telefoon (088 730 05 00) of per e-mail (order@voergroepzuid.nl)....
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kalverbodywarmer houdt kalveren gezond

Om kalveren te beschermen tegen koude winter- en voorjaarsdagen kunnen melkveehouders speciale Voergroep Zuid kalverbodywarmers bestellen.
Lees meer
22 februari 2019
/ Rundvee

Kristalsuiker brengt snelheid in rantsoen

Veel rantsoenen missen op dit moment snelheid op het gebied van vertering. Hieraan kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen, zoals een tekort aan zetmeel in maiskuilen of gebrek aan snelheid...
Lees meer