Tiny Koppens

Chauffeur zakgoedwagen

Tiny startte 36 jaar geleden bij de toenmalige fabriek in Deurne. “Ik begon daar als kunstmestchauffeur. Dit deden we met z’n drieën en alles met de hand! Erg gezellig, maar ook zwaar.” Tegenwoordig rijdt Tiny op de zakgoedwagen en sinds kort zelfs op een splinternieuwe wagen. “Hij is 2 meter langer, dus dat was in het begin even wennen, maar inmiddels rijdt hij erg fijn!” 

Het mooie van het werk vindt Tiny het continue bezig zijn. “Ik stap de wagen uit en start direct de kooiaap, bij een bulkwagen moet je toch vaak even wachten.” ’s Morgens begint Tiny met het laden van de vrachtwagen. “De planning krijg ik een dag eerder, zo weet ik hoe ik de vrachtwagen het beste kan laden.” Ook service vindt Tiny erg belangrijk. De oude zakken zet hij altijd even netjes vooraan en de nieuwe zakken achteraan. “Een boer moet al met een hoop dingen rekening houden, het voer mag voor hem geen kopzorg zijn.”

Ook over Voergroep Zuid is hij duidelijk. “Het is altijd goed geregeld en ik werk met een vaste groep collega’s, waarbij het onder elkaar goed gaat. ”Als er problemen zijn worden deze goed aangepakt: “Deze lossen we echt samen op!”