Walter Schepens

Chauffeur grondstoffen

"Mijn naam is Walter Schepens en ik ben chauffeur grondstoffen bij Voergroep Zuid. Dit werk doe ik al 35 jaar met veel plezier. Ik heb al miljoenen kilometers gehad en ben soms lang van huis, maar gelukkig steunt mijn vrouw me daar altijd in! 

Sinds 11 jaar rijd ik naast grondstoffen ook voer. Zo kan ik het laden van grondstoffen mooi combineren met het lossen van voer. Het is belangrijk om zo efficiënt mogelijk te rijden en door dit goed te combineren, weten we de 'lege kilometers' te minimaliseren: goed voor het milieu en goed voor de kosten!

Het mooie van het werk vind ik de combinatie tussen het rijden, techniek en de agrarische wereld. Ik heb veel respect voor de sector. Je moet vaak veel investeren en iedere keer moet het tóch weer anders. Het vraagt veel moed om dan toch weer door te gaan! 

Het fijne aan werken bij Voergroep Zuid is dat je geen vaste adressen hebt. Ik kom graag op verschillende plekken en als chauffeur grondstoffen rijd ik mooie afstanden. Dat gaat nooit vervelen! Daarnaast is Voergroep Zuid een prettige werkgever. Zo zijn ze echt een luisterend oor; daar kun je alleen maar tevreden over zijn."