Randy Joosten

Verkoper Grondstoffen

Hoi, mijn naam is Randy Joosten. Sinds twee maanden werk ik als Verkoper Grondstoffen bij Voergroep Zuid en dat bevalt me erg goed! Als Verkoper Grondstoffen ben ik naast verkoop ook bezig met: inkoop, transport, administratie en aftersales.

‘s ochtends start ik met het doornemen van de marktberichten. De beurzen sluiten namelijk aan het einde van de dag en zo zorg ik ervoor dat ik up-to-date aan de dag begin! Rond de middag ga ik aan de slag met de prijslijst. Deze sturen we, naast het wekelijkse grondstoffenjournaal, dagelijks uit.

Het mooie aan mijn werk vind ik de variatie. Zeker het ontdekken van de marktwerking is erg interessant. Iedere dag is weer anders en een veranderende weersvoorspelling, politieke beslissing of grote bestelling kan de hele markt doen draaien. De kunst is om de juiste informatie te filteren, voor een gericht en passend advies aan onze klanten, zodat zij tevreden zijn over de prijs/kwaliteit en het rendement.

In de analyse werk ik veel samen met Twan van de Moosdijk. Twan is ervaren in grondstoffen en geeft goede tips. Ook mijn andere collega’s zijn erg betrokken. Voergroep Zuid oogt echt als een familiebedrijf waarbij iedereen je verder wil helpen en we het samen doen. Zo ben ook ik onderdeel van: Samen beter presteren.