Agro

Inkuilmiddelen en broeiremmers

Het inkuilen van ruwvoer is een belangrijk proces. Diverse hulpmiddelen ondersteunen dit proces door het verminderen van broei en voederverliezen zoveel mogelijk te beperken. De producten werken het beste als deze tijdens het inkuilen volledig door de kuil gemengd worden. Verschillende vloeibare broeiremmers dienen in de voermengwagen te worden ingemengd voor het behoud van voederwaarde en de smakelijkheid aan het voerhek. Deze broeiremmers remmen het optreden  van broei, wat bijdraagt aan een smakelijk, fris rantsoen en daarmee een goede opname.

Onderstaande producten zijn broeiremmers en inzetbaar voor koeien:

Selko®-TMR.

Selko®-TMR is een vloeibaar product te gebruiken in een TMR. Het product bestaat uit een mix van organische zuren met kort ketenige vetzuren. Selko®-TMR Is ontwikkeld om de broei in een TMR te voorkomen. Door de toepassing van Selko®-TMR blijft het ruwvoer langer vers en is de voedingswaarde gewaarborgd. Dit leidt tot een hogere voeropname.

Adviesdosering: 1 tot 2 kg / ton TMR voer

Selko®-TMR kan via de volgende codes besteld worden:
Code 16030 - IBC
Code 16031 - 225 kg
Code 16032 - 25 kg

Propionzuur

Propionzuur doodt de gisten in het rantsoen, waardoor uw voer fris en smakelijk blijft en de voeropname op peil blijft. Door het gebruik van propionzuur heeft u ook minder restvoer, waardoor u efficiënter te werk kunt gaan.

Adviesdosering: 1 tot 1.5 liter per ton TMR voer

Propionzuur kan via de volgende code besteld worden:
Code A106001 - 200 liter

Kaliumsorbaat

Kaliumsorbaat is een droog product wat kan worden toegevoegd in de mengwagen tegelijk met mineralen. Het product helpt om broei in het rantsoen te verminderen door schimmels aan te pakken.

Adviesgift: 300 gram/ton TMR voer

Kaliumsorbaat kan via de volgende code besteld worden:
Code 12520 - 25 kg

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.