Optimale dracht als basis voor een succesvolle lactatie

Om geiten na het aflammen goed op te laten starten zijn voeding en management tijdens de dracht van groot belang. Deze periode bepaalt voor een belangrijk deel het succes van de komende lactatie. Uit praktijkonderzoek blijkt ook dat het droogzetten van geiten voor het aflammen een aantal belangrijke voordelen heeft. Onze specialisten vertellen u er graag meer over. 

 Voeding tijdens de dracht

Het is verstandig om geiten die drachtig gescand zijn zo snel mogelijk te hergroeperen, zodat ze apart gevoerd en verzorgd kunnen worden. Daarnaast is het vooral aan het eind van de dracht van belang de voeropname op peil te houden en te waarborgen dat de dieren zeker niet afvallen. Immers Frans onderzoek toont aan dat een 10% hogere voeropname tijdens de dracht een 5% hogere voernopname na het aflammen geeft. Onze smakelijke hoogwaardige voeders helpen uw geiten om de voeropname stabiel te houden. De voeders zijn opgenomen in onze vier voerlijnen waarmee wij bij elke bedrijfsdoelstelling de dieren optimaal kunnen ondersteunen in hun nutritionele behoefte.

 Droogzetten voor hoge melkproductie 

Door melkgeiten 8 weken voor de geplande aflamdatum droog te zetten is er een hogere piekproductie in de volgende lactatie en minder gezondheidsproblemen bij de geiten en hun lammeren. 
Bij het droogzetten van geiten is het vooraf van belang het doel van droogzetten te bepalen. Afhankelijk van het doel wordt bepaald hoe geiten drooggezet worden. Om een goede droogstand te realiseren, is het van belang dat een geit 8 weken voor de geplande aflamdatum droogstaat. 

Voordelen
• Een hogere biestproductie
• Een betere biestkwaliteit
• Het verbeteren van de uiergezondheid
• Een hogere piekproductie in de volgende lactatie
• Sterkere en vitalere lammeren
• Minder uitval door een betere energievoorziening van de geit

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.