Altijd vers voer met goed silomanagement

Voeren uit een schone silo is de basis voor een gezond bedrijf. In de silo kan het voer besmet raken met bacteriën en schimmels. Hoe kan dit? Aan een silowand hangen stofdeeltjes en voerkoeken die relatief veel bacteriën en schimmels bevatten. Zodra er voer in de silo wordt gelost, raakt het voer de silowand met het risico dat het schone voer direct wordt besmet. Daarnaast kan er bij warme dagen en koude nachten in een silo condensvorming optreden. De condensdruppels vallen op het voer waardoor schimmels in het voer kunnen groeien en er mycotoxinen in het voer kunnen ontstaan. Om deze problemen in uw voersilo te voorkomen, kunt u de silomanagement-aanpak inzetten. Deze aanpak zorgt ervoor dat de groei van bacteriën vermindert en het voer beschermd is tegen de vorming van schimmels.

De silomanagement-aanpak start bij efficiënt bestellen. Om zo efficiënt mogelijk te produceren en transporteren is het van belang dat bestellingen groot genoeg zijn, zodat er geen halfvolle vrachtwagens rondrijden en onze fabrieken optimaal kunnen produceren.

Klik hier voor onze besteltips

Ook de beschikbare silocapaciteit speelt een belangrijke rol in het wel of niet kunnen optimaliseren van bestellingen. Een uitbreiding van de silocapaciteit zorgt voor meer flexibiliteit en mogelijkheden in bestellen. Om geitenhouders die op zoek zijn naar extra silo’s te helpen hebben we de silo-actie opgezet. Hierin brengen we vraag en aanbod van tweedehands silo’s bij elkaar. Hiernaast checken we het silopark op mogelijke verbeteringen. Denk aan het plaatsen van een afvalbak voor wegwerpoveralls en stofzakken en daar waar nodig de silo’s voorzien van stickers en bulkkokers.

 

Verminder bacteriën in uw voer

Siloshot B vermindert bacteriegroei in de silo effectief en langdurig om de kans op Salmonella en E.coli groei in het voer te reduceren. Uit onderzoek is gebleken dat in silostof en voerkoeken bacteriën zitten. Siloshot B is een synergetisch mengsel van organische zuren en ammoniumzouten die zorgdragen voor gezonde dieren met optimale technische prestatie.

Bescherm uw voer tegen schimmels en mycotoxinen

Siloshot S voorkomt schimmels in het voer zodat de voederwaarde behouden blijft. Daarnaast verlengt het de houdbaarheid en verlaagt het de kans op mycotoxinen in het voer. In het aangekoekte voer aan de silowand blijken schimmels te zitten, waarin zich mycotoxinen kunnen vormen. Mycotoxinen in voer kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Siloshot S is een synergistisch mengsel van organische zuren en bevat actieve stoffen die oppervlakte schimmels tegengaan. Het gebruik van Siloshot S zorgt voor vers en fris voer voor een hoge voeropname en maximale groei.

Onderhoud silo verdient aandacht 

Onderhoud van silo’s is van groot van belang voor een goed rendement op uw bedrijf. Door beschadigingen, opstoppingen en roestvorming kan vers voer besmet raken met bacteriën en schimmels. Dit heeft invloed op de dierprestaties en uw bedrijfsresultaat. Daarom verdient uw silo extra aandacht. Controleer en onderhoud uw silo’s periodiek. Onze specialisten helpen u graag stap voor stap uw silo’s te controleren met behulp van de silohygiëne checklist. Na de silo check, weet u of uw silo’s onderhoud nodig hebben en hoe u uw silo’s in optimale staat kunt houden. Wilt u meer weten, neem contact op met uw adviseur.

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.