Diervoedergrondstoffen

Voergroep Zuid biedt een uitgebreid assortiment diervoedergrondstoffen al dan niet bewerkt tezamen met praktisch en strategisch voermanagementadvies. De focus ligt op kwaliteit, voedselveiligheid, leverbetrouwbaarheid en een goede prijs. Daarnaast bieden we onafhankelijk advies met betrekking tot de voertechniek. 

Actuele grondstofprijzen

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de actuele grondstofprijzen? Meld u aan voor de dagelijkse prijslijst en/of wekelijkse marktinformatie tezamen met de prijzen die wij u sturen per mail.

Aanmelden

30 maart 2020

Samen sterk tegen corona

Een videoboodschap van onze coöperatie voorzitter over de coronacrisis. In deze onzekere tijd is het goed om met elkaar in contact te blijven. Want ook nu wordt er weer veel gevraagd van ons als veehouders. Wij voelen die verantwoordelijkheid binnen...
Lees meer
30 maart 2020

Onverkoopbaar bier wordt verwerkt tot veevoer

Nu de horeca stilligt en het bier niet meer rijkelijk uit de tap vloeit zijn brouwerijen opzoek naar andere oplossingen voor hun bier. Grolsch en Bavaria komen als eerste over de brug met initiatieven om het bier nog van waarde te laten zijn.
Lees meer
30 maart 2020

FAO waarschuwt voor wereldwijd voedseltekort

Er zijn grote maatregelen genomen om de dreiging van het coronavirus te kunnen bestrijden. Deze maatregelen kunnen de voedselhandel op grote schaal verstoren. De Wereldvoedselorganisatie (FAO) waarschuwt voor het risico van wereldwijde voedseltekorten....
Lees meer
30 maart 2020

Explosieve granenmarkt onvoorspelbaar

De tarwenotering op de Matif zag halverwege week 13 zijn hoogste slotkoers sinds januari. Ook de CBoT bewoog hoger. Afnemers blijven granen hamsteren wat wordt bemoeilijkt door logistieke problemen. Is het prijsniveau structureel?
Lees meer
23 maart 2020

Hamstergedrag ook op granenmarkt

Graanhandelaren verschillen weinig van consumenten in de supermarkt. Ook op de internationale granenmarkt is sprake van hamstergedrag. Met een kleinere Europese tarweoogst in het verschiet stuwt dit de koersen omhoog.
Lees meer
22 maart 2020

Rusland heft boycot op voor een maand

Rusland heeft sinds vrijdag 20 maart alle beperkingen op de invoer van essentiële goederen opgeheven voor een maand. Dit meldt het persbureau TASS.
Lees meer
19 maart 2020

Maatregelen Voergroep Zuid in verband met coronavirus

Samen met u als veehouder hebben wij een verantwoordelijkheid om de samenleving draaiende te houden. De voersector behoort tot een van de cruciale beroepsgroepen binnen de voedselketen. Wij doen er daarom alles aan om op uw boerenerf voer te blijven leveren...
Lees meer
19 maart 2020

‘Gebruik glyfosaat alleen als uiterst redmiddel’

Veehouders en akkerbouwers worden door LTO opgeroepen om glyfosaat alléén te gebruiken ter bestrijding van (wortel)onkruiden. Ook is het belangrijk niet te lang te wachten met het inwerken van het vanggewas.
Lees meer
18 maart 2020

Dit is de laatste stand van zaken op grondstofmarkt

De financiële- en grondstoffenmarkten worden volledig gedicteerd door het coronavirus. Wat is de laatste stand van zaken? 
Lees meer
16 maart 2020

Koeien weer naar buiten, ondanks natte weilanden

De één vindt het te nat, voor de ander valt het mee. ‘Informeel’ is het weideseizoen van 2020 in Nederland al afgetrapt. Door heel het land lopen er koeien buiten, van noord tot zuid en van oost naar west. Sommigen al meer dan een week.
Lees meer
01 jun

In verband met het coronavirus zijn evenementen en bijeenkomsten afgelast