Diervoedergrondstoffen

Voergroep Zuid biedt een uitgebreid assortiment diervoedergrondstoffen al dan niet bewerkt tezamen met praktisch en strategisch voermanagementadvies. De focus ligt op kwaliteit, voedselveiligheid, leverbetrouwbaarheid en een goede prijs. Daarnaast bieden we onafhankelijk advies met betrekking tot de voertechniek. 

Actuele grondstofprijzen

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de actuele grondstofprijzen? Meld u aan voor de dagelijkse prijslijst en/of wekelijkse marktinformatie tezamen met de prijzen die wij u sturen per mail.

Aanmelden

12 mei 2021

Droogte dreigt voor akkerbouwers in Australië

La Niña heeft in grote delen van het land voor bovengemiddelde neerslag gezorgd tijdens de Australische zomer (onze winter). Maar inmiddels is de droogte weer ingevallen. Boeren beginnen zich zorgen te maken of dat dit jaar geen herhaling wordt van 2018...
Lees meer
10 mei 2021

Rotsvast vertrouwen in tarwe nieuwe oogst

De prijs van tarwe voor oogst 2021 zette afgelopen week een fikse sprong. Het vertrouwen in de markt is rotsvast althans, zo lijkt het. Gooit groeizaam weer roet in het eten?
Lees meer
10 mei 2021

'Duurdere grondstoffen indicator van inflatiegolf'

Het is met de oplopende prijzen onrustig op de mondiale grondstoffenmarkten. Ook agrarische grondstoffen zijn de afgelopen maanden duurder geworden, waarbij prijzen op de hoogste niveaus komen in 10 jaar tijd. Boerenbusiness sprak met Willem Middelkoop,...
Lees meer
04 mei 2021

Kosten bulktransport over zee rijzen pan uit

Niet alleen het containervervoer is het afgelopen jaar flink in prijs gestegen. Ook vervoer van droge bulkproducten is de afgelopen maanden fors duurder geworden. Die stijging komt door extra handel in de momenteel volatiele grondstoffenmarkt. Tegelijkertijd...
Lees meer
03 mei 2021

Tarweprijs naar plafond in markt

De tarwenotering voor oude oogst schoot afgelopen week omhoog. Voor de nieuwe oogst was de prijsbeweging wat getemperd. Gezien de huidige markt- en groeiomstandigheden is een plafond in zicht.
Lees meer
26 april 2021

Het weer koelt af, maar de markt verhit

Alle grondstoffennoteringen hebben afgelopen week een flinke stap gezet. Voor tarwe speelt het ongewoon koude en vooral droge weer mee. Niet alleen in Europa is dat het geval, ook in de VS is het niet erg groeizaam.
Lees meer
20 april 2021

Zaadbedrijven zien toekomst in hybride tarwe

Chemieconcern Bayer en veredelingsbedrijf RAGT kondigden vandaag (dinsdag 20 april) een partnerschap aan voor de ontwikkeling van hybride wintertarwerassen.
Lees meer

AGENDA

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.