Diervoedergrondstoffen

Voergroep Zuid biedt een uitgebreid assortiment diervoedergrondstoffen al dan niet bewerkt tezamen met praktisch en strategisch voermanagementadvies. De focus ligt op kwaliteit, voedselveiligheid, leverbetrouwbaarheid en een goede prijs. Daarnaast bieden we onafhankelijk advies met betrekking tot de voertechniek. 

Actuele grondstofprijzen

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de actuele grondstofprijzen? Meld u aan voor de dagelijkse prijslijst en/of wekelijkse marktinformatie tezamen met de prijzen die wij u sturen per mail.

Aanmelden

06 augustus 2020

Persbericht Nevedi voermaatregel

Maatregelen voor reductie stikstofemissie mogen niet ten koste gaan  van diergezondheid en dierwelzijn.
Lees meer
07 augustus 2020

De Lugt: 'Neonics-dossier bieten moet terug op tafel'

Nu de Franse minister van Landbouw bekend heeft gemaakt bietentelers derogatie te verlenen voor het gebruik van gecoat zaaizaad met neonicotinoïden, moet landbouwminister Carola Schouten het neonics-dossier in Nederland opnieuw bekijken. 'Een oneerlijk...
Lees meer
07 augustus 2020

Voorschotprijs graanpool CZAV €145 per ton

De voorschotprijs van de CZAV graanpool bedraagt €145 per ton. Deze prijs geldt voor baktarwe, maal- en zomertarwe, overeenkomend met ongeveer 90% van de totale graaninname bij de Zuid-Nederlandse coöperatie.
Lees meer
05 augustus 2020

Opbrengst suikerbieten haalt gemiddelde niet

Cosun Beet Company verwacht dat dit jaar een gemiddelde van 82 ton suikerbieten per hectare wordt geoogst met 13,8 ton suiker. Deze verwachting ligt 3% onder het 5-jarig gemiddelde. Op 22 september start campagne 2020-21.
Lees meer
05 augustus 2020

Hittegolf op komst, voor hoelang?

We staan aan het begin van een hittegolf in de Benelux en dat kan misschien ook nog eens een behoorlijk lange gaan worden. Welke invloed heeft dit op het neerslagtekort? Hierover vertelt Robert de Vries meer in deze video update.
Lees meer
05 augustus 2020

De ideale structuur van leghennenvoer

Bij de voederkeuze voor leghennen spelen veel zaken een rol. Met name over de structuur is de laatste tijd discussie. Want moet dit nu heel fijn zijn, voor een goede opname of is het beter wanneer het veel grove delen bevat, zodat de maag wordt gestimuleerd...
Lees meer
05 augustus 2020

Explosie in Beiroet treft ook graansilo’s

De explosie in Beiroet van dinsdag 4 augustus heeft ook de graansilo's van het land platgelegd en een nabijgelegen graanterminal beschadigd, aldus Raoul Nehme, de Libanese minister van Economie en Handel. Toch verwacht hij niet dat er grote problemen...
Lees meer
01 sep

In verband met het coronavirus zijn evenementen en bijeenkomsten afgelast