Diervoedergrondstoffen

Voergroep Zuid biedt een uitgebreid assortiment diervoedergrondstoffen al dan niet bewerkt tezamen met praktisch en strategisch voermanagementadvies. De focus ligt op kwaliteit, voedselveiligheid, leverbetrouwbaarheid en een goede prijs. Daarnaast bieden we onafhankelijk advies met betrekking tot de voertechniek. 

Actuele grondstofprijzen

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de actuele grondstofprijzen? Meld u aan voor de dagelijkse prijslijst en/of wekelijkse marktinformatie tezamen met de prijzen die wij u sturen per mail.

Aanmelden

25 mei 2020

China: geen sprake van voedselcrisis

Het coronavirus zal niet tot een voedselcrisis gaan leiden in China, zo zei Han Changfu, de Chinese minister van Landbouw en plattelandszaken, op het Nationale Volkscongres in Peking afgelopen vrijdag.
Lees meer
25 mei 2020

Granenmarkt twist over omvang oogst 2020

Afgelopen week zag de granenmarkt verhogingen en verlagingen op de termijnmarkt. Er wordt internationaal geschat, getwist en gerekend naar de oogst van 2020. Vooral de tarwe-opbrengst in Rusland is punt van discussie.
Lees meer
22 mei 2020

Recorddroge zomer in het verschiet

Met de corona lockdown lijkt ook de neerslag in lockdown te zijn gegaan, zegt weerman Robert de Vries. Lange termijn voorspellingen hebben voorlopig geen regen in de planning, we lijken dan ook af te stevenen op een recorddroge zomer. 
Lees meer
20 mei 2020

Eenheid, inhoud en beter luisteren naar achterban

Als een eenheid naar buiten treden, goed communiceren, resultaatgericht handelen en beter luisteren naar de achterban. Deze boodschap voor de agrarische belangenbehartigers loopt als een rode draad door de Boerenbusiness mini-enquête over de Nederlandse...
Lees meer
18 mei 2020

Welke prijs hoort bij tarweoogst 2020?

Na expiratie van het meicontract verhandelt de Matif nog louter nieuwe oogst. Welke prijs hoort hierbij? Droogte blijft - letterlijk - een hot topic. Ook exportcijfers zijn de prijsvorming gunstig gestemd.
Lees meer
15 mei 2020

Klanten van Voergroep Zuid geven een bovengemiddelde score bij het online onderzoek van ‘Voermonitor’

Uit het onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek ‘VoerMonitor’ blijkt dat klanten Voergroep Zuid bovengemiddeld waarderen voor hun bedrijfsbegeleiding, vertrouwen, mengvoerkwaliteit, technische bedrijfsresultaten en de prijs van het voer....
Lees meer
15 mei 2020

Handelsoorlog met China doet Australische boer pijn

Een handelsoorlog tussen China en Australië sluimert voor meerdere agrarische producten als gerst en rundvlees. Aanleiding voor het handelsdispuut is een anti-dumpingclaim van China op gerst uit Australië. Een importheffing van 80% hangt de aussies...
Lees meer
13 mei 2020

Perfecte storm raast door agrarisch landschap USA

Het leek beter te gaan met de Amerikaanse boeren. De strijdbijl tussen de VS en China werd op 15 januari van dit jaar eindelijk begraven met een voorlopige handelsovereenkomst. Het had de export van Amerikaanse agrarische producten weer nieuw leven in...
Lees meer
11 mei 2020

Droogte terug, tarweprijs in het groen

Het weerbericht op het Europees continent toont weer een lange periode van droogte. Daar reageert de tarwemarkt op. Regen die viel is in de Zwarte Zee regio veelal te laat gekomen.
Lees meer
07 mei 2020

Flinke uitbraak van koude op komst

De temperaturen zitten de komende dagen nog in de lift, zegt weerman Robert de Vries. Maar in de loop van het weekend gaat dit drastisch veranderen. Wat kunnen we de komende periode verwachten?
Lees meer
01 jun

In verband met het coronavirus zijn evenementen en bijeenkomsten afgelast