Diervoedergrondstoffen

Voergroep Zuid biedt een uitgebreid assortiment diervoedergrondstoffen al dan niet bewerkt tezamen met praktisch en strategisch voermanagementadvies. De focus ligt op kwaliteit, voedselveiligheid, leverbetrouwbaarheid en een goede prijs. Daarnaast bieden we onafhankelijk advies met betrekking tot de voertechniek. 

Actuele grondstofprijzen

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de actuele grondstofprijzen? Meld u aan voor de dagelijkse prijslijst en/of wekelijkse marktinformatie tezamen met de prijzen die wij u sturen per mail.

Aanmelden

07 mei 2019

Kringlooplandbouw: de 4 juistheden van bemesting

Onze landbouwministers, die na de Tweede Wereldoorlog de overgang van een laagproductieve naar een hoogproductieve landbouw moesten organiseren, konden ook beschikken over ruime budgetten. Dan is succesvol beleid verzekerd, zeker als slim wordt omgesprongen...
Lees meer
06 mei 2019

'Hoge varkensprijs is geen reden om niet te stoppen'

De plannen omtrent de warme sanering in de varkenshouderij zijn in week 18 gepresenteerd. Volgens René Veldman, sectorspecialist bij Rabobank, zijn de plannen in het veld goed ontvangen. Hij verwacht dat enkele honderden bedrijven zich voor de regeling...
Lees meer
06 mei 2019

Droogte maakt perspulp duurder

De voorverkoop van bietenperspulp en cichoreiperspulp is maandag 6 mei gestart. Beide coproducten beginnen op een hoger prijsniveau dan vorig jaar. Toen was van droogte nog geen sprake.
Lees meer
06 mei 2019

Granenmarkt trekt zich niets aan van de feiten

Extremen in het weer, zoals overmatige neerslag of droogte en kou, doen niets af aan de dalende tendens op de granenmarkt. De markt hanteert voor nu een status quo, maar voor hoelang?
Lees meer
03 mei 2019

ForFarmers koopt weer aandelen voor personeel

ForFarmers is vrijdag 3 mei met een inkoopprogramma van de eigen aandelen begonnen. De komende 18 maanden gaat het veevoerconcern voor €30 miljoen aan eigen aandelen inkopen om de balans te verbeteren. Ook voor de eigen medewerkers worden aandelen gekocht. ...
Lees meer
03 mei 2019

Droogte houdt Noord- en Oost-Europa in zijn greep

De droogte in het noorden en oosten van Europa neemt steeds grotere vormen aan. Ook in Frankrijk nemen de zorgen toe. Vanwege het neerslagtekort van afgelopen winter, hebben 10 departementen nu een droogtealarm afgekondigd. In deze departementen geldt...
Lees meer
03 mei 2019

Vion: 'BBQ Star is impuls voor vleesschap'

Vion heeft donderdag 2 mei een nieuw barbecue-assortiment geïntroduceerd. Het vleesconcern heeft, in samenwerking met grillmaster Jord Althuizen, het label BBQ Star ontwikkeld en wil daarmee inspelen op de toenemende vraag naar kwaliteit en smaak.
Lees meer
02 mei 2019

Dikke plus voor eerste DCA-kaasnotering

DCA-Markets is in week 18 gestart met een officiële notering voor kaas van Gouda en Edam. De opwaartse lijn, die de kaasnoteringen in de schaduwperiode lieten zien, houdt aan. De vloeibare zuivelprijzen bewegen daarentegen overwegend zijwaarts.
Lees meer
02 mei 2019

Boer moet voor groene revolutie kijken naar Ajax

Rabobank heeft enkele weken terug de groene revolutie in de land- en tuinbouw afgekondigd, waarbij de bank middels een reeks initiatieven het verduurzamen van de agrarische sector wil versnellen.
Lees meer
02 mei 2019

ForFarmers verwacht halvering van winst

Het eerste kwartaal van 2019 pakt slecht uit voor ForFarmers. Het beursgenoteerde veevoerconcern rapporteert een daling van het autonome voervolume en verwacht bovendien een halvering van de nettowinst.
Lees meer
26 mei

Knapzakroute ZLTO Dongen-Loon op Zand

13 jun

BeLeef 2019

18 jun

Masterclass - Financieel Management

10 sep

Masterclass - Risicomanagement

08 okt

Masterclass - Bedrijfsoverdracht

26 nov - 28 nov

RMV Gorinchem