Hoogwaardige kwaliteit voeders

Ons doel is om pluimveehouders te ondersteunen hun bedrijf verder te ontwikkelen en een beter rendement te behalen. Dit doen we vanuit twee formules. Voergroep Zuid en Bruekers. 

Voergroep Zuid

We kijken met een integrale blik naar het boerenbedrijf. We analyseren niet alleen welke voerstrategie het beste past, maar kijken ook naar bedrijfsvoering en gezondheid van de dieren. Samen met de boer bepalen we hoe we de dieren gezond houden en optimaal kunnen laten presteren. 
Om hoogwaardige kwaliteit voeders te kunnen leveren worden de waardes van de voeders van Voergroep Zuid berekend met de Schothorst-voederwaardering binnen Voederwaarde.nl  Dit systeem analyseert grondstoffen op gehaltes aan nutriënten en geeft ook  boeren inzage in de exacte grondstof samenstelling. Aan de hand van de grondstof samenstelling wordt de receptuur van het voer vastgesteld, passend bij de behoefte van het dier.

De voeders worden geproduceerd in Weert. Hier worden voeders voor alternatieve leghennen, opfok leghennen en moederdieren geproduceerd. 

Bruekers

Bij ons dochterbedrijf Bruekers in Nederweert worden voeders voor koloniehuisvesting, aanvullende voeders en voeders voor opfok geproduceerd. Tevens bedienen we de Belgische markt vanuit Bruekers. Bruekers onderscheidt zich door een zeer klantgerichte aanpak. Met de specifieke mengmogelijkheden is Bruekers uitermate geschikt voor de productie van aanvullende voeders met een hoog vervangingspercentage.

MEER INFORMATIE BRUEKERS

Voer aanpakken voor het beste rendement

Pluimveehouders streven continue naar het beste technische en financiële resultaat. Voor ons is het een uitdaging om de gezondheid en ei-productie van dieren te optimaliseren door de juiste voer aanpak onder de gegeven stalomstandigheden in te zetten. Het inzetten van hoogwaardige voeders in combinatie met de juiste managementmaatregelen leiden tot uitstekende dierprestaties en het beste rendement. De innovatieve voeraanpakken van Voergroep Zuid worden ontwikkeld in samenwerking met kennispartners, gespecialiseerde bedrijven in voeradditieven en managementsystemen. Samen met de boer en eventueel overige adviseurs bepalen we hoe we de dieren gezond houden en optimaal kunnen laten presteren.

Lid worden?
Word lid van de coöperatie en profiteer van extra voordelen.Aanmelden