Help uw leghennen stressvrij de zomer door

Door klimaatverandering worden onze zomers steeds warmer. Hierdoor neemt het aantal uren dat een hen hittestress ervaart toe. De gevolgen van hittestress voor uw hennen zijn groot. Hittestress vertraagt de groei in de start legperiode, vermindert de eiproductie, leidt tot een verminderde schaalkwaliteit en resulteert in een verhoogde uitval. Wilt u uw hennen ook stressvrij de zomer door helpen? Zet dan hoogwaardige voeders in combinatie met de juiste managementmaatregelen in voor gezonde dierprestaties tijdens hitteperiodes.

 Aanvullen nutriënt tekorten

Bij hittestress nemen opfokleghennen minder voer op en raakt de vertering verstoord. Hierdoor bestaat het risico op een langzamere toename in lichaamsgewicht in de start leg periode, een daling van de eiproductie en een verlaagde schaalkwaliteit. Bovendien gaan hennen bij hoge temperaturen hijgen om via het verdampen van vocht warmte kwijt te raken, wat echter kan leiden tot mineralenverlies. Dit kan leiden tot een verhoogde uitval. Ook in de periode na de warmte is vaak een afname van de leefbaarheid van het koppel op te merken. Om alle mogelijk gevolgen zo goed mogelijk te beperken bieden wij producten aan die toegevoegd kunnen worden aan onze voeders. Verder worden de nutritionele waarden van de legvoeders tijdens de zomermaanden automatisch aangepast aan de veranderende condities ter preventie en algemene ondersteuning.

Check of uw hennen last hebben van hittestress

Een opfokleghen ervaart al hittestress vanaf een THI van 70. Bij een relatieve luchtvochtigheid van 50% wordt de THI al bereikt bij een temperatuur van 28OC. Op dat moment ervaart een hen dus al hittestress. Wilt u direct weten of uw opfokleghennen last hebben van hittestress? Klik dan op onderstaande banner en ontvang elke week een mailing met een 10-daagse hittestress- & weersvoorspelling in uw regio of download de pluimvee app in de Apple AppStore of Google Play Store. Dit geeft u de kans om voortijdig actie te ondernemen en zodoende hittestress te voorkomen.

Aanmelden en bekijken 10-daagse hittestressvoorspelling
 

Ondersteun uw hennen tijdens hittestress 

Tijdens hittestress zijn er vele management factoren zoals ventilatie, hygiëne, schoon drinkwater en koelen van groot belang om op te sturen. Om u zo goed mogelijk te begeleiden in dit traject kunnen wij u bedrijfsspecifiek adviseren. Wilt u meer weten, check onderstaande adviezen in het filpmje of neem contact op met onze specialist.