Help uw moederdieren stressvrij de zomer door

Door klimaatverandering worden onze zomers steeds warmer en vochtiger. Hierdoor neemt het aantal uren dat een hen hittestress ervaart toe. Hennen werden in 2015 in vergelijking met 2010 20% meer blootgesteld aan hittestress. Dit heeft vooral gevolgen voor oudere opfokhennen en hennen tot een leeftijd van ongeveer 35 weken. Een energie- of eiwittekort leidt dan snel tot een lagere groei, een daling van de eiproductie en meer uitval. Met onze hittestress aanpak zijn deze gevolgen voor een groot deel te voorkomen.

 Aanvullen nutriënt tekorten

Hennen hebben geen zweetklieren, waardoor ze hun warmte voornamelijk kwijt raken door verdamping van vocht via de ademhaling. Daarbij verliezen ze ook belangrijke nutrieten. Om deze aan te vullen bieden wij supplementen die ook toegevoegd kunnen worden aan onze voeders. 
 

  • Natriumbicarbonaat 
  • Stessmix


Bovendien worden de nutritionele waarden van de legvoeders tijdens de zomermaanden automatisch aangepast aan de veranderende condities ter preventie en algemene ondersteuning.

Check of uw dieren last hebben van hittestress

Een vleeskuiken moederdier ervaart al hittestress vanaf een THI van 70. Bij een relatieve luchtvochtigheid van 50% wordt de THI al bereikt bij een temperatuur van 28OC. Op dat moment ervaart een moederdier dus al hittestress. Wilt u direct weten of uw vleeskuiken moederdieren last hebben van hittestress? Klik dan op onderstaande banner en ontvang elke week een mailing met een 10-daagse hittestress- & weersvoorspelling in uw regio of download de pluimvee app in de Apple AppStore of Google Play Store. Dit geeft u de kans om voortijdig actie te ondernemen en zodoende hittestress te voorkomen.

Aanmelden en bekijken 10-daagse hittestressvoorspelling
 

Ondersteun uw leghennen tijdens hittestress 

Tijdens hittestress zijn er vele management factoren zoals ventilatie, hygiëne, schoon drinkwater en koelen van groot belang om op te sturen. Om u zo goed mogelijk te begeleiden in dit traject kunnen wij u bedrijfsspecifiek adviseren. Wilt u meer weten, neem contact op met onze specialist.