Ontwikkelingen melkmarkt

25 juni 2019

'Het lijntje met de boer zo kort mogelijk houden'

Familiebedrijf FransenGerrits is al ruim 100 jaar actief in de veevoersector. Huub Fransen, de directeur van het bedrijf, gaat in een gesprek met Wouter Baan in op het verleden, heden en de toekomst van de voer- en varkenssector. Ook vertelt hij waarom...
Lees meer
24 juni 2019

FrieslandCampina telt 600 PlanetProof-boeren

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina meldt dat meer dan 600 melkveehouders momenteel melk leveren dat voldoet aan het keurmerk 'On the way to PlanetProof'. Dit waren een half jaar geleden nog 180 melkveehouders. 
Lees meer
24 juni 2019

FrieslandCampina draait 180 graden in melkprijs

FrieslandCampina heeft de garantieprijs voor de maand juli naar het laagste niveau van 2019 verlaagd. Marktexpert Wouter Baan bespreekt en duidt de mutatie. 
Lees meer
20 juni 2019

Hoe serieus gaat de voorspelde hitte zijn?

Het ziet ernaar uit dat we een warme week tegemoet gaan. Hoe dat uitpakt, vertelt weerman Robert de Vries. Dit en meer over het weer in binnen- en buitenland hoor je in deze weerupdate.
Lees meer
20 juni 2019

'Inzicht krijgen in voors en tegens aantal melkstromen'

Om het toenemende aantal melkstromen beter inzichtelijk en vergelijkbaar te maken, gaan LTO Melkveehouderij en ZuivelNL eenmaal per jaar de meeropbrengsten en de specifieke eisen nauwkeurig in beeld brengen.
Lees meer
20 juni 2019

Kaasmarkt wacht op nieuwe impulsen

De kaasmarkt is duidelijk op zoek naar nieuwe impulsen. De DCA-foliekaasnoteringen (Gouda en Edam) verloren over de afgelopen week al terrein en die trend is nog niet gestopt. 
Lees meer
20 juni 2019

Bel Leerdammer eist uitloop bij grupstal

Bel Leerdammer wil dat koeien per 2025 niet meer permanent zijn aangebonden in een grupstal. De zuivelaar is momenteel in gesprek met leveranciers die dit betreft en dan nog melken. De melkveehouders zijn verbolgen over de mededeling.
Lees meer
20 juni 2019

Hoe grondgebonden is de melkveehouderij?

De invoering van de melkveewet (en later de fosfaatrechten) heeft de grondgebondenheid in de melkveehouderijsector aangejaagd. Maar, in welk tempo verloopt de extensivering? Cor Pierik, hoofd landbouw bij het CBS, maakt de balans op in deze Boerenbusiness...
Lees meer
19 juni 2019

Donkere wolken boven zuivelmarkt

Volgens marktexpert Wouter Baan begint de lucht op de zuivelmarkt te betrekken. Ook de Global Dairy Trade (GDT) van dinsdag 18 juni gaf een negatief signaal af. 
Lees meer
18 juni 2019

'2 extra koeien kost een ton, hoe financier ik dat?'

Marije Klever, de portefeuillehouder Melkveehouderij bij het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, schreef vorige week een brandbrief aan minister Schouten. Waarom schreef ze die, welke oplossingsrichtingen heeft ze, en heeft ze überhaupt nog vertrouwen...
Lees meer

Nieuwsflits rundvee

Meld u aan voor de Nieuwsflits Rundvee