Melkvee

Elke melkveehouder streeft naar koeien die probleemloos een hoge levensproductie kunnen realiseren. Om dit te berijken is het van belang om de koeien in elke levens- of productiefase de juiste verzorging te geven. Kalveren goed opfokken. Vaarzen op het juiste gewicht af laten kalven. Een optimale droogstand en een probleemloze transitie naar de volgende lactatie zijn zaken die daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Dit is dan ook de reden dat Voergroep Zuid hier aparte aanpakken voor heeft ontwikkeld. Ongeacht uw bedrijfsdoelstelling kunt u samen met de specialist van Voergroep Zuid de juist aanpak inzetten om deze te realiseren. 

Opfok

22 Maandenaanpak voor een hoge levensproductie

Een optimale opfok van het kalf heeft langdurige en grote invloed op de melkproductie die het dier later in zijn leven realiseert. Daarom is het cruciaal dat het kalfje in elke levensfase optimaal gevoerd wordt met hoogwaardige voeders die zorgvuldig op nutritionele waarden zijn geselecteerd voor de betreffende periode. Een goed ontwikkelde vaars kalft dan al af op 22 maanden en heeft een optimale melkproductie met hoge levensproductie.

Lees meer
Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp.Bestellen
Marktinformatie
Wilt u altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld u aan voor ons gratis nieuws binnen Mijn Voergroep Zuid.Aanmelden

Assortiment & aanpakken

Assortiment melkvee Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer
Assortiment & aanpak jongvee Voor veranderende nutritionele behoeften een fasevoederLees meer
MineralenOpMaat aanpak Resultaat in de stalLees meer
Hittestress aanpak Help uw koeien stressvrij de zomer doorLees meer

Wil u ook maatmineralen berekenen die op dat moment nodig zijn?

Check onze MineralenOpMaat aanpak

Nieuws

06 maart 2019

Facebookbericht kost Danone 43 miljoen euro

De winst van Danone is het afgelopen jaar gedaald van €3,45 miljard in 2017 naar €3,35 miljard in 2018 (-2,9%). Dit komt volgens het Franse bedrijf onder meer door de oproep tot een boycot in Marokko, wat in een Facebookbericht aangejaagd werd....
Lees meer
06 maart 2019

Wat heeft de Sima te bieden?

Zondag 24 februari trapt de 2-jaarlijkse Sima in Parijs weer af. Het wordt ook wel het 'zusje' van de Agritechnica genoemd en bijna alle internationale fabrikanten laten zich daar zien. Maar, welke innovaties zijn er die een Nederlandse akkerbouwer...
Lees meer
06 maart 2019

Prijsvechters veevoer bundelen krachten

MijnVoer.nl en CheapFeed.com, wat een onderdeel van Duynie is, maken woensdag 20 februari bekend te gaan samenwerken. De online voerplatforms melden dat ze perfect bij elkaar passen.
Lees meer
06 maart 2019

Melkpoeders naderen psychologische prijsgrens

De boterprijs van ZuivelNL moet deze week een flinke min incasseren, maar volgens marktexpert Wouter Baan zijn er ook aanknopingspunten voor een bodem. De melkpoeders hervatten de weg naar hogere niveaus.
Lees meer
05 maart 2019

Fonterra vindt opvolger voor Theo Spierings

De Nieuw-Zeelander Miles Hurrel volgt de Nederlandse Theo Spiering op als topman van zuivelcoöperatie Fonterra. Hurrel was al enige tijd interim CEO, maar is nu definitief aangesteld als eindbaas.
Lees meer
05 maart 2019

Huitema: 'Dierlijke mest moet meer ruimte krijgen'

'Dierlijke mest moet meer ruimte krijgen', zo zei Jan Huitema, Europarlementariër voor de VVD. Hij ziet daar 2 belangrijke oplossingen voor; zo vindt hij dat kunstmestvervangers in de plaatsingsruimte van kunstmest gebruikt moeten worden. Ook moet dierlijke...
Lees meer
04 maart 2019

Dit zijn de 5 grootste landeigenaren

Grond is een gewild bezit, en voor boeren zeer belangrijk. Ook buiten de agrarische sector zijn echter veel actoren voor wie grond belangrijk is, maar toch prijken in de lijst met grootste grondeigenaren behoorlijk wat boeren.
Lees meer
04 maart 2019

ForFarmers haalt nieuwe directeuren uit eigen stal

ForFarmers heeft zowel voor de deelsector varkens als voor de deelsector pluimvee een nieuwe commerciële directeur aangesteld. De beide directeuren komen uit de gelederen van het beursgenoteerde veevoerconcern uit Lochem.
Lees meer
04 maart 2019

Leden verbolgen over reclame Campina

Zuivelmerk Campina plaatste in het weekend van 2 maart een reclamespot online, waarbij het beeld ontstond dat blijvend grasland in de melkveehouderij eerder een uitzondering dan de regel is. De video zorgde voor woedende melkveehouders en werd prompt...
Lees meer
04 maart 2019

Sneeuw legt melkcollectie in de VS plat

Door hevige sneeuwval in de Amerikaanse staat Minnesota is de infrastructuur ontregeld geraakt. Het gevolg is dat de melk bij veel melkveehouders niet meer kan worden opgehaald, zo melden diverse Amerikaanse media.
Lees meer

Agenda

21 mrt - 22 mrt

Masterclass - Introductiereis

16 apr

Masterclass Mens & Ondernemer

Nieuwsflits rundvee

Meld u aan voor de Nieuwsflits Rundvee