22 Maandenaanpak voor een hoge levensproductie

Een optimale opfok van het kalf heeft langdurige en grote invloed op de melkproductie die het dier later in zijn leven realiseert. Daarom is het cruciaal dat het kalf in elke levensfase optimaal gevoerd wordt met hoogwaardige voeders die zorgvuldig op nutritionele waarden zijn geselecteerd voor de betreffende periode. Een goed ontwikkelde vaars kalft dan af op 22 maanden en heeft een optimale melkproductie met hoge levensproductie. Onderzoek toont immers aan dat goed ontwikkelde vaarzen die op 22 maanden afkalven de hoogste levensproductie realiseren. 

Gezonde voeders voor de beste start 

De nutritionele behoefte van jongvee verschilt per levensfase en het is van belang om de overgang naar de volgende fase goed te ondersteunen. Om jongvee optimaal te begeleiden hebben we voor iedere fase voeders ontwikkeld die passen bij het aangeboden ruwvoer. Zie hiervoor ons assortiment.

Assortiment jongvee

  Management advies

In de eerste weken van de opfok zijn vele management factoren zoals, biest management, huisvesting, en ventilatie van groot belang om op te sturen. De biest is voor het kalf de belangrijkste voeding die het krijgt. Een kalf wordt zonder weerstand geboren en de antistoffen krijgt het pasgeboren kalf volledig via de biest. Daarom is het van groot belang, dat het kalf snel na de geboorte een grote hoeveelheid biest van goede kwaliteit drinkt. Om te checken of de biest van voldoende kwaliteit is maken we gebruik van een refractormeter om uw kalf optimaal te ondersteunen in deze kwetsbare periode. Wilt u meer weten, neem contact op met onze specialist