Optimale transitie voor een succesvolle lactatie

De transitie periode bepaalt voor een belangrijk deel het succes van de komende lactatie en de vitaliteit van het pasgeboren kalf. Het is van groot belang dat koeien na het afkalven direct gezond starten. De transitie aanpak richt zich op een combinatie van goede voeders en juist management gedurende de laatste 2 weken van de dracht tot 4 weken na afkalven.

 Startvoeders voor hoge voeropname

Om de koe optimaal te ondersteunen, is het van belang dat gedurende de gehele droogstand een optimaal rantsoen gevoerd wordt. Daarbij heeft de koe ook extra ondersteuning nodig om goed voor het kalf te kunnen zorgen en een goede biestproductie te realiseren. Om de extra energie die de koe nodig heeft in deze fase aan te vullen, zijn speciaal onze startvoeders ontwikkeld voor een hoge voeropname. De startvoeders zijn zeer smakelijk en worden verstrekt in de laatste 6 weken van dracht tot 4 weken na afkalven om ook het kalf hiermee maximaal te ondersteunen.

Productnaam Toepassing
RB Opti-fit brok Ter ondersteuning van de transitieperiode. Met anionische zouten
RB Start Lactatie 3 Ter ondersteuning van de start van de lactatie. Met veel glucogene energie
RB Start Lactatie 4 Ter ondersteuning van de start van de lactatie. Met veel glucogene energie, bevat propyleen
Correctie Start 1 Ter ondersteuning van de transitieperiode. Met veel glucogene energie


 

  Droogzetten voor hoge melkproductie

Bij droogzetten is het essentieel, dat in de laatste weken van de lactatie gestuurd wordt op vermindering van de melkproductie. Hiervoor is het van belang dat tijdens de overgang van rantsoen de pens goed blijft werken. De opnamen van een gevarieerd rantsoen helpt hierbij. Middels de mestzeef kunt u controleren welke voeders uw dieren hebben opgenomen. Ook mag de conditie van droogstaande koeien niet veranderen tijdens de droogstand. 
 

 


 

Wij gebruiken functionele-, analytische- en marketing- cookies om onze website te verbeteren, onze website gebruiksvriendelijker te maken en voor onze marketing doelstellingen. Klik je op 'doorgaan', geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.