Rosé kalveren

Bij rosé kalveren is het van belang om geen week verloren te laten gaan en elke fase in de ontwikkeling van het dier te streven naar een goede gezondheid zodat de kalveren een goed groeitraject  kan doormaken. Op de juiste wijze anticiperen op de herkomst van de dieren en inspelen op de omstandigheden is hierbij van groot belang. Onze specialisten ondersteunen u daar graag bij.  

Pre-Start & Start

Gezonde voeders voor mooie pensontwikkeling

Tijdens de startfase ligt de focus op het voorkomen van luchtweg- en darmproblemen, soepel spenen en een mooie pensontwikkeling. Onze specialisten adviseren in passende en praktische oplossing voor uw dieren als het gaat om voeders, huisvesting of klimaat. Vraag onze specialist naar tips of laat ze de ventilatie bij uw kalveren bekijken en doorrekenen. 

Voer bestellen
Voer bestellen doet u via Mijn Voergroep Zuid of via de bestelapp. Bestellen

Assortiment & aanpakken

Assortiment rosé kalveren Voor ieder boerenbedrijf een passende voerlijnLees meer

Nieuws

26 oktober 2019

Zendtijd boer in Noordwijk, ontgoocheling in Den Bosch

De boerenprotesten blijven doorgaan. Agractie voert deze zaterdag 26 oktober een actie in Noordwijk, waarbij de boeren zendtijd claimen in het tv-programma van Harry Mens. Een week lang intensief protest voor het provinciehuis in Den Bosch, met een massale...
Lees meer
25 oktober 2019

Zuivelsector blaast overleg over eigen stikstofplan op

De Nederlandse zuivelsector heeft het eigen overleg opgeblazen over een alternatief voorstel om de stikstofproblematiek te beteugelen. Na vlammende kritiek van boerenbelangenhartigers en protesten bij de kantoren van FrieslandCampina en ZuivelNL kozen...
Lees meer
25 oktober 2019

'Commotie omtrent stikstof is totaal onnodig'

De commotie die is ontstaan nadat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) is afgeschoten, is volgens Franca Damen, advocaat bij Kneppelhout, totaal onnodig. De overheid handelt volgens haar bovendien onzorgvuldig, gezien de meetmodellen van het RIVM onbetrouwbaar...
Lees meer
25 oktober 2019

Boerenorganisaties ziedend op stikstofplan zuivelsector

De Nederlandse zuivelsector is bezig met het ontwikkelen van een eigen stikstofplan, dat zij wil voorleggen aan het kabinet. De andere boerenbelangenbehartigers zijn hier razend over en spreken van 'Code rood'. Dit dwarsboomt namelijk het plan schouder...
Lees meer
25 oktober 2019

Boerenbelangenbehartigers sluiten 'legendarisch pact'

Boerenbelangenbehartigers binnen alle sectoren willen samen 1 front vormen in het stikstofdossier. Die intentie is gisteren uitgesproken op een speciaal belegde avond hiervoor, zo blijkt uit een brief van Farmers Defence Force.
Lees meer
24 oktober 2019

Volgende vegaburgergigant wil naar Europa

Na Beyond Meat is het nu de beurt aan Impossible Foods. Het Amerikaanse bedrijf wil met de vleesvervangers de Europese markt betreden en heeft daarvoor een aanvraag ingediend in Nederland.
Lees meer
24 oktober 2019

Weinig kaas op de plank, prijsopleving zet door

De kaasprijzen (Gouda en Edam) blijven enorme stappen naar boven zetten. Ook de prijs van weipoeder klimt deze week uit een dal, wat suggereert dat er minder kaas is geproduceerd. 
Lees meer
24 oktober 2019

Rundveehouders moeten extra belasting betalen

Rundveehouders moeten vanaf 1 januari 2020 meer belasting per dier betalen voor het Diergezondheidsfonds. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) donderdag 24 oktober.  
Lees meer
23 oktober 2019

Prijzen melkpoeders laten afvlakkend beeld zien

Na een paar weken van opwaartse bewegingen, laten diverse zuivelprijzen deze week een stabiel beeld zien. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de ZuivelNL-noteringen. 
Lees meer
23 oktober 2019

Miljoenenverlies voor RFC in Pakistan

FrieslandCampina Engro Foods Pakistan heeft in de eerste 9 maanden van 2019 een verlies geboekt van omgerekend €4,6 miljoen.
Lees meer

Agenda

22 nov

Studiedag melkveehouderij

26 nov - 28 nov

RMV Gorinchem

Nieuwsflits rundvee

Meld u aan voor de Nieuwsflits Rundvee